Президентът на Байерн Мюнхен Херберт Хайнер заяви, че разговорите с

...
Президентът на Байерн Мюнхен Херберт Хайнер заяви, че разговорите с
Коментари Харесай

В Германия: Байерн и Кан не се разделиха приятелски

Президентът на Байерн Мюнхен Херберт Хайнер съобщи, че диалозите с към този момент някогашния изпълнителен шеф Оливер Кан са били " доста прочувствени " и те " не са могли да се разделят другарски ", заради което не му е било разрешено да пътува с тима до Кьолн за последния мач от Бундеслигата.

Байерн завоюва рекордна 11-а поредна купа по извънредно трагичен метод, откакто Борусия Дортмунд беше водач преди последния кръг, само че приключи 2:2 с Майнц, до момента в който " баварците " завоюваха с 2:1 като посетител на Кьолн.

Бившият вратар не беше видян на нормалното си място до Хайнер, до някогашния състезателен шеф Хасан Салихамиджич и други публични лица на Байерн по време на мача. Минути откакто завоюва купата, клубът разгласи, че Кан и Салихамиджич са освободени.

" Почетният президент Ули Хьонес и аз организирахме диалози с тях в четвъртък, с цел да имат задоволително време да се оправят с тази обстановка, а също и от почитание към тези две велики персони “, сподели Хайнер на конференция през днешния ден.

Докато диалозите със Салихамиджич " минаха доста добре ", с Кан " беше доста прочувствено и не успяхме да се разделим другарски ".

" В резултат на това свикахме изключително съвещание на Надзорния съвет в петък, на което взехме решение той да не пристигна с нас в Кьолн ", добави Хайнер.

Салихамиджич и Кан бяха уволнени след няколко противоречиви решения. Те взеха решение да не заменят звездата на отбора Роберт Левандовски за този сезон и спечелването на купата беше най-трудното, което се случи, само че те също уволниха треньора Юлиан Нагелсман през март.

Томас Тухел беше притеглен като заместител, само че под негово управление " баварците " отпаднаха на четвъртфиналите в Шампионската лига и Купата на Германия, преди да вземат купата, когато изглеждаше, че ще им се изплъзне.

Оливер Кан е сменен от сегашния заместник-председател на борда на шефовете Ян-Кристиан Дреезен. Наследникът на Салихамиджич към момента не е явен и Хайнер сподели, че " към този момент няма съответни имена ".
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР