Президентът на баскетболния Черно море Тича (Варна) д-р Георги Ганчев

...
Президентът на баскетболния Черно море Тича (Варна) д-р Георги Ганчев
Коментари Харесай

Президентът на Черно море Тича Георги Ганчев: Арбитражната комисия отказа да отложи наказанието ни

Президентът на баскетболния Черно море Тича (Варна) доктор Георги Ганчев разгласи пред формалната страница на варненци, че Арбитражната комисия към Българската федерация по баскетбол е отхвърлила настояването на клуба, във връзка наказването от 3330 лв. санкция и две семейства пред празни трибуни, осъществяването му да бъде отсрочено до разглеждане на обжалването.

„ Родната баскетболна общност е осведомена с решението на Дисциплинарно-административния съвет (ДАС) да наложи наказване на нашия клуб от 3300 лв. и два домашен мача без аудитория за нарушавания по време и след мача ни с Черноморец. Наказанието е наложено след тъжба пусната от Черноморец, подкрепена със усърдно селекциониран видеоматериал и отчет от дежурния пратеник на мача, който в детайли разказва ситуацията на терена след довеждане докрай на срещата и показва непочтено, съгласно него държание на хора от публиката “, стартира позицията на Черно море Тича.

„ Според дисциплинарно-административните правила на Националната баскетболна лига нашият клуб има право на обжалване на това наказване пред арбитражна комисия в период до седем дни от излизането на решението на ДАС, като за това наше желание документално сме уведомили въпросната комисия. За наше огромно удивление Арбитражната комисия отхвърли като безпричинно настояването ни за отсрочване на наказването до разглеждане на нашата тъжба. Това ни кара да мислим, че тази комисия авансово, без да изслуша нашите причини е решила, че няма да трансформира решението на ДАС или още по-лошо - решили са, че съответно на мача с Левски, Черно море Тича би трябвало да бъде без аудитория. Имайки образеца от предишното състезание, когато плейофите бяха прекратени до излизане на решението на Арбитражната комисия, настоящето им деяние да не стопират наказването до разглеждане на жалбата ни буди доста въпроси “, споделя още Георги Ганчев пред клубния уебсайт.

„ Черно море Тича изрично се афишира срещу насилието, опитите за разпра, физическия и устен тормоз в баскетболните зали. Ние като сплотена общественост, клуб и аудитория ще понесем отговорно наказването за случилото се след мача с Черноморец и ще поставим всички старания този случай да не се повтаря. Баскетболът е спорт, който доставя наслаждение, учи децата ни на борбеност, героизъм и великодушие. Но този спорт не е самоцелен, той е основан за публиката и мачовете би трябвало да се играят пред цялостни трибуни. Публиката във Варна е потвърдила своята обич и безрезервна поддръжка към тима, своята подготвеност и не би трябвало да бъде лишавана от опцията да бъде част от магията наречена баскетбол “, приключва позицията от лагера на варненци.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР