Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу за пореден път коментира

...
Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу за пореден път коментира
Коментари Харесай

Бартомеу: Намаляването на заплатите бе обсъдено с капитаните

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу за следващ път разяснява обстановката с намаляването на заплатите на играчите в клуба със 70% до момента в който трае рецесията с ковид. В последните дни се заформи неприсъствен спор по медиите сред някои от главните фигури на каталунците и управлението по отношение на въпросното понижение. Според боса, то още първоначално е било разисквано с капитаните на отбора.

" Още от първия миг желаех да имаме съгласие по въпроса, а не да го натрапвам аз, въпреки да имах сходно право по закон. Исках да се разберем с играчите, тъй като знаех, че това е най-хубавият вид за Барса, да бъде показана съпричасност. Предпочетохме да изчакаме и да обсъдим всички разновидности, а не да постановяваме рестрикциите от горната страна. Такова бе желанието ни още от първия ден ", съобщи Бартомеу пред " Мундо Депортиво ".
 Играчите на Барса с тежки обвинявания към управлението, понижават заплатите си със 70%
" За пръв път приказвах с капитаните в петък, 20 март. Oрганизирахме видеоконферентен диалог с Меси, Бускетс, Пике и Сержи Роберто и им казахме, че желаеме да понижим закрепените заплати до момента в който трае изключителното състояние. Те споделиха " да " от първия миг. Приеха го доста добре. От тогава минаха 10 дни, само че техният отговор още незабавно бе позитивен. Ако бяха отказали, аз имах право да наложа понижението, базирайки се на закона. Но за благополучие не ми се наложи да прибягвам към тази мярка ", сподели още босът.  Футболистите на Барселона останаха сами в битката си против управлението

" В последна сметка бе признато това, за което се бяхме разбрали от първия ден. Има доста фактори за проточването от 10 дни. Капитаните трябваше да приказват с останалите играчи, а това не е елементарно без да се виждат ", показа още президентът.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР