Президентът на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова връчи годишните награди

...
Президентът на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова връчи годишните награди
Коментари Харесай

Стефка Костадинова: Българският спорт ще докаже, че е жив в Париж

Президентът на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова връчи годишните награди на БОК, както и Спортните Икари за 2023 година на тържествена гала, на която участваха олимпийски, международни и европейски медалисти, заслужили спортисти, треньори и деятели, публицисти, представители на бизнеса и културата.

„ Много мощна година за българския спорт! Много постоянно ме питат какво е България? България има своите велики хора, България има своите велики българи, българският байрак се вее по света, чуваме българския химн... нашите спортисти са на най-ярките представители на българщината. Това е България! А мястото на България е горе - на Олимп ", сподели Стефка Костадинова в края на церемонията.

" Изпращаме една прочувствена и запаметяваща се година, през която БОК празнува древен празник. Поздравявам всички, спомогнали за българските спортни триумфи през 2023-та, минала за мнозина в сложни борби за квоти и ориентиране модела на подготовка към олимпиадата. Тази година е предолимпийска. Силно имам вяра, че както бе в Токио, българският спорт ще потвърди и в Париж че е жив, витален, кадърен да ни донесе нови наслади и триумфи. С голяма наслада означаваме, че и тази година бе " Година на младите ". Пожелавам на всички спортисти да печелят квоти и на самата Олимпиада да покажат най-хубавото от себе си, да са положителни, да са мощни и да имат вяра в себе си ", добави тя.

" Днес тук поздравяваме и нашите заслужили именити спортисти и треньори, да са ни живи и здрави! Нека си пожелаем през Новата олимпийска 2024 година българският спорт да ни донесе доста мотиви за горделивост, за национално самочувствие. И също - да чуем най-малко няколко пъти българския химн в Париж, " сподели още Стефка Костадинова.

Тя изрази вяра младите ни спортисти да реализират триумфи на Олимпийските игри в Париж през 2024 година, само че не желае да ги натоварва с упования: „ България има една златна спортна история и младите са нашите почитатели. Надявам се, че ще завоюват, ще бъдат горди, че са българи, тъй като България ражда доста велики хора. Пожелавам им да са здрави, не ги товаря с упования, тъй като не е нужно. Те знаят доста добре какво е да участваш на огромен конгрес, на Европейско състезание, Световно състезание, Олимпийски игри... Аз съм една от тях, притискам им палци и имам вяра в тях “.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР