Президентът на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова се срещна със

...
Президентът на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова се срещна със
Коментари Харесай

Стефка Костадинова се срещна със студенти от НСА

Президентът на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова се срещна със студенти от Национална олимпийска академия „ Васил Левски “. Посещението в централата бе част от образователната стратегия по дисциплината „ Олимпизъм и олимпийско придвижване “ на катедра „ Мениджмънт и история на спорта “, оповестиха от НСА.

Младежите бяха признати в библиотеката на комитета, където се съхраняват едни от най-ценните издания свързани с развиването олимпийското придвижване у нас и по света. Водените от проф. Лозан Митев студенти са от първи, втори и трети курс компетентност хокей на трева, национална топка, футбол, физическо образование и други

Председателят на БОК срещна гостите с задачата на БОК и дейностите, които той реализира за развиването на спорта в България, както и опциите за съдействие на комитета с НСА. Стефка Костадинова показа пред студентите настоящите въпроси за провеждането на олимпийските игри в Токио и присъединяване на България в тях. Тя посочи запаметяващи се мигове от спортната си кариера, които са фактор в нейното развиване като експерт и с помощта на които е постигнала своите триумфи. Нейният образец и позитивизъм въодушевиха студентите да не се отхвърлят и да следват фантазиите си, макар тестванията на времето.

По време на срещата бяха показани и част от новите начинания за съдействието на БОК с НСА, посредством които ще се провеждат олимпийски спортни празници и педагогичен конференции на територията на София област с присъединяване на студенти. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР