Президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев бе избран

...
Президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев бе избран
Коментари Харесай

Любо Ганев получи нова длъжност в световния волейбол

Президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев бе определен в Съвета за спортни събития (SEC - Sports Event Council) на Световната централа FIVB.

Шефът на международния волейбол доктор Ари Граса изпрати публично писмо до някогашния национал, с което благодари за единодушието.

"Вашият опит ще принесе значим актив, който ще усъвършенства нашия спорт. FIVB разчита на Вас и ще обезпечи нужната поддръжка за вашата всекидневна работа ", написа бразилецът.

От предходната година Ганев е и член на борда на Европейската конфедерация (CEV). Досега не е имало българин, който да бъде толкоз значима част от управническите структури на двете най-важни международни организации във волейбола.

Съветът за спортни събития е един от най-важните органи във FIVB. Сред неговите задания е да избира хазаин на разнообразни шампионати.

В него има още 8 членове, които са от CEV, отпред с президента на европейската конфедерация Александър Боричич (Сърбия). Като представители са и президентите на всички останали континентални федерации.

Съветът е управителен от Марко Тулио Тейшейра (Бразилия).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР