Президентът на Българската федерация по волелейбол Любомир Ганев даде своята

...
Президентът на Българската федерация по волелейбол Любомир Ганев даде своята
Коментари Харесай

Любо Ганев: И мъжете, и жените трябва да останат в Лигата на нациите

Президентът на Българската федерация по волелейбол Любомир Ганев даде своята оценка за представянето и задачите на националните ни отбори при мъжете и дамите в изявление пред формалния уебсайт на централата.

Вече приключиха три от шампионатите в Лигата на нациите – два при дамите и един при мъжете.

- Изиграха се три шампионата в Лигата на нациите – два при дамите и един при мъжете. Каква е вашата оценка за представянето ни до момента?

- И двата тима направиха всичко допустимо, с цел да изиграят хубави мачове. Трябваше ни малко повече шанс и на двата фронта. Много ме е гняв за загубата от Белгия през днешния ден при дамите. Имахме всички шансове да спечелим. Също по този начин два пъти загубихме на тайбрек и при мъжете в Канада. Най-важното е, че играем с готовност. Треньорите го виждат и работят.

- И при двата тима стартира подмладяване. Колко огромно ще е търпението към тях?

- Тази стъпка е неизбежна. Няма по какъв начин да прескочим интервала на подмладяване. Аз виждам всички мачове и съм удовлетворен, че и двата тима играят все по-уверено. Със сигурност резултатите ще дойдат. Трябва и двата тима да запазят местата си в Лигата на нациите и през идващия сезон. Всичко е в техни ръце. Дано създадем положителни мачове в София и да върнем публиката в залата.

- И двата щаба не можеха да разчитат по разнообразни аргументи на едни от най-хубавите състезатели. Защо се получава по този начин, откакто Лигата на нациите е може би най-атрактивният шампионат?

- Така е. Цветан Соколов да вземем за пример изиска отмора, с цел да излекува контузия. Тодор Скримов също има проблеми. Много страни не разчитат на най-хубавите си състезатели в шампионата. Нашият проблем е, че нямаме заместници, които да се приближават до класата им. Да ги намерим е предизвикателство пред всички, които се занимаваме с волейбол. В националния тим би трябвало да играят единствено тези, които имат предпочитание. Ясно ми е, че програмата е тежка. Пътуванията са дълги, тренировките са доста. Да си национал на България е чест. Който желае да я има, би трябвало да носи и компликациите по пътя.

- Вие бяхте дружно с мъжете в Отава. Какво е нужно на тима, към който обичайно има най-голямо внимание от почитателите?

- Не единствено мъжете, само че и дамите би трябвало да натрупат игрови опит. Спечелим ли няколко победи, ще пристигна и самочувствието. Важно е да понижим персоналните неточности във значими моменти. Говоря за начален удар, за забита топка в навън. Това се реализира с доста тренировки и мачове.

- Жените завоюваха по един мач в Турция и Филипините. Задължителна цел пред тях ли е да останат в Лигата на нациите?

- Задължителна е. Нашето място е в Топ 16. В София имаме опция да играем с Доминиканска република, която е наш директен съперник. Там би трябвало покажем добра игра и да победим. Вкъщи и стените оказват помощ.

- Предстоят два шампионата в София – и при мъжете, и при дамите. Какви са упованията ви?

- Винаги съм казвал, че желая да играем добре и да се раздаваме. Резултатите ще дойдат. Очакванията са да създадем хубави мачове. Не мога да кажа, че залата ще е цялостна постоянно. Но нека най-малко на нашите дуели да има над 3000 души. Всичко зависи от резултатите. Направим ли 1-2 победи, с всеки мач ще идват по 1000 души повече.

- Готови ли сме с организацията?

- Кипи трескава работа. Колегите са създали всичко. След няколко дни ще забележим със личните си очи какво е станало. Искаме страхотна атмосфера в залата. Ще има светлинно шоу, фензона. Всеки ентусиаст, който пристигна, би трябвало да изживее неповторимо нещо. И да поддържа тима с огромно наслаждение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР