Президентът на Българската федерация по вдигане на тежести Ариф Маджид

...
Президентът на Българската федерация по вдигане на тежести Ариф Маджид
Коментари Харесай

Свалиха шефа на щангите

Президентът на Българската федерация по повдигане на тежести Ариф Маджид ще напусне поста си. Това разгласи той след края на днешното съвещание на Управителния съвет на федерацията.

По време на самото съвещание е била поискана оставката на Маджид, като някогашният международен първенец Стефан Ботев е внесъл подписка, която е била подкрепена от 13 клуба.

Заради отдръпването на Маджид на 14 март ще бъде свикано изключително Общо заседание, на което ще би трябвало да бъде определен нов президент на федерацията.

Този трус в Българската федерация по повдигане на тежести идва единствено броени дни преди старта на европейското състезание за мъже и дами, на което страната ни е хазаин. Състезанието ще се организира в столичната зала „ Арена София “ от 12 до 20 февруари.

Ариф Маджид бе определен за президент на БФВТ през 2021 година, само че съумя да оглави организацията близо година по-късно след продължителни правосъдни борби с предходния президент Неделчо Колев.

„ Не си потеглям с оскърбление или с неприятни усеща. Нямам време и този потенциал да се занимавам с това нещо. Животът ми е спретнат по различен метод и не считам, че ми е толкоз значимо да повеждам федерацията по повдигане на тежести “, сподели предприемачът, представен от Българска телеграфна агенция.

В момента сметките на БФВТ са запорирани поради остарели отговорности.

На днешното общо заседание бе решено и Иван Иванов да продължи да води националния тим, макар че той и синът му бяха арестувани по отношение на корупционен скандал, при който Маджид даде 62 000 белязани лв. на Иван Иванов-син.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР