Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков подписа договор

...
Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков подписа договор
Коментари Харесай

Стефан Цветков подписа договор за сътрудничество с Чешката тенис асоциация

Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков подписа контракт за двустранно съдействие с президента на Чешката тенис асоциация Иво Кадерка. Според значимото съглашение надарените български тенисисти ще имат опция да организират лагери на националния тенис център в Прага. Млади чешки гении пък ще идват на лагери в България.

Българските състезатели ще имат опция да получават " уайлд кард " за шампионати, проведени от Чешката асоциация, а състезатели от Чехия - за надпревари в България, като това още веднъж ще даде по-голяма опция за развиване на гениите.

Иво Кадерка, който е и вицепрезидент на Тенис Европа, изрече признателност към Стефан Цветков за взаимната работа и го поздрави за отличната концепция за съдействие в името на бъдещето на тениса в двете страни.

Кадерка посочи и все по-големите триумфи на млади български тенисисти в шампионатите на Тенис Европа и ITF. Цветков пък го поздрави за завоюваното преди дни първо място на международното състезание по тенис за девойки до 14 години и изрази вяра, че с общата работа гениите от двете страни могат да вървят ръка за ръка към върхови достижения. Иво Кадерка бе на посетители на Стефан Цветков в България.

" Сътрудничеството с водеща мощ в тениса като Чехия сигурно ще отвори нови хоризонти и ще даде по-добри условия за развиване на нашите страхотни гении. Водещ наш приоритет е да се грижим за израстването на бъдещите генерации на българския тенис. Изключително сполучлива е програмата " Новите първенци ". Нашите момчета и девойки до 12, 14 и 16 години демонстрират забележителни резултати на европейска и международна сцена. За четвърта поредна година България класира тим за финалите на международно състезание. Преди дни юношите ни до 14 година записаха извънреден триумф, завоювайки пето място на международното състезание, което се организира точно в Чехия. Вярвам, че съдействието ни с Чешката асоциация е още една значима крачка от наша страна за по-доброто бъдеще на българския тенис ", съобщи президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР