Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разкри

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разкри
Коментари Харесай

Илиана Раева: Всички чакаха българското злато

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разкри в предаването " Тази заран " по bTV, че всички експерти определяли родния отбор за любимец за европейската купа в многобоя. Грациите позволиха груба неточност и останаха с бронзов орден, само че бяха безапелационни във финала на топки и въжета, където сграбчиха златото.
Само в bTV: Речта, която надъха гимнастичките за златен орден (ВИДЕО) Илиана Раева не пропусна да направи забележка, само че и да похвали девойките от ансамбъла
" Състезанието беше доста мъчно, тъй като още с идването, с подиум тренировките, на които участваха всички съдии, всички бяха безапелационни, че България е любимец за европейската купа. Ние самите знаехме, че е по този начин. Момичетата бяха доста готови, имаха вяра в успеха... само че се оказа, че има и такива надпревари ", стартира Илиана Раева.

" Това е спортът. Те в действителност бяха доста готови и са в страхотна форма. Момичетата са доста крепко стъпили на земята. Изключително умни, доста работливи и стимулирани. Знаят защо са в залата. Нищо ужасно не се е случило. Направихме си доста сериозен разбор и сме наясно какво би трябвало да се добави към работата. Дотам се докарахме, че към този момент не се радваме и на три извоювани медала от три благоприятни условия ", добави тя.

България приключи европейското състезание в Гуадалахара с общо 4 медала - ансамбълът се прибра със злато за съчетанието с топки и въжета и бронз в многобоя, Татяна Воложанина завоюва сребро за композицията с обръч при девойките, а българките се подредиха на трето място в отборното класиране.

" Не мисля, че бяхме пренавити. Наистина бяхме сносно готови, само че се случват и неточности. Надяваме се оттук насетне да се представяме все по-добре ", добави гимнастичката от ансамбъла Мадлен Радуканова.

" От доста комплициран детайл стана огромната неточност. Но на никое място не съм виждала такава екзалтирана аудитория, беше нещо необикновено. Испанската аудитория взриви залата и безусловно чакаше България. Този златен орден го чакаха и съдиите, и нашите съперници, и публиката. Когато го спечелихме, нямаше човек от най-големите ни съперници и експерти, който да не пристигна да ни поздрави ", сподели президентът на БФХГ.

" И на това европейско състезание се видя, че има България и останалите тимове ", добави Раева.

Какво още споделиха Мадлен Радуканова и Илиана Раева за възпитаването на отборния дух и мотивацията, вижте в идващото видео:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР