Президентът на Българска федерация по плувни спортове Георги Аврамчев потвърди

...
Президентът на Българска федерация по плувни спортове Георги Аврамчев потвърди
Коментари Харесай

Шефът на плуването: Капризите на Антъни Иванов са прекалени

Президентът на Българска федерация по плувни спортове Георги Аврамчев удостовери желанието на централата да не подписва контракт за финансиране с Антъни Иванов, до момента в който не излезе решението на Спортния трибунал. Плувецът апелира.

Аврамчев и управлението на федерацията дадоха конференция, на която обясниха детайлности по отношение на оферти контракт на Антъни Иванов, който той отхвърли да подпише. Атлетът е неудовлетворен от препоръчаното заплащане от 2000 лв. на месец. Той също по този начин е срещу клаузи, които го задължават да води централизирана подготовка.

„ Българска федерация по плувни спортове не води война с никого, още по-малко с Антъни, който е един от най-талантливите ни състезатели. Последната ми среща с него беше на Световното състезание в Мелбърн през декември. Беше въодушевен след достижението на щафетата, не е споменавал, че е неудовлетворен от нещо. Изведнъж се появиха постове в обществените медии, с които ни подлага на критика и споделя, че към този момент не му се плува. Потърсих го, само че не подвигна телефона. Не знам какви са проблемите на Антъни. Единствено чух от господин Градев, който е негов прокурист, че сме му предложили заплата като на продавачка в магазин.  Той си разреши да обиди Управителния съвет и персонално мен. Да съпоставя хонорари, без да цитира суми. На Градев очевидно му липсват първите 7 години. Не го познавам персонално “, сподели Георги Аврамчев на конференцията.

„ Предложихме контракт на Антъни, който от 3-4 години е съвсем еднакъв. Всички останали състезатели и треньори го подписаха. Градев и бащата на Антъни желаеха среща с нас, приехме да се забележим, само че те не пристигнаха. На УС взехме единомислещо решение да не променяме контракта. Специален контракт за Антъни няма да вършим “, сподели още Аврамчев.

Според него главният проблем за Антъни Иванов е „ висящото “ наказване от две години за три неявявания на извънсъстезателни допинг инспекции в границите на една година. В околните дни се чака решение на Арбитражния съд, който да удостовери глобата или да я анулира.
По 2000 лева на месец за Антъни Иванов
„ В оферти контракт на Антъни Иванов за 2023 година е записана сумата от 24 000 лв. – по 2000 на месец. Това е таванът, който страната може да предложи. Такива са ни опциите. Това са персонални средства. Отделно са парите за самолетни билети, хотели, храна, лагери “, сподели още Аврамчев.

„ Капризите на Антъни ни идват малко прекомерно. Той желае татко му да му е персонален треньор, само че татко му няма ценз и няма по какъв начин да го запишем като негов треньор. Не желае да тренира с националния тим. Когато тимът е на Белмекен, той желае в Сандански, тимът е в Бургас, той желае във Варна. Изпълнихме всичко, единствено да има мир. Но най-после резултатите не са положителни. Затова в този момент пожелаваме централизирана подготовка “, сподели Аврамчев.

Той прикани Антъни Иванов да излезе с решение по какъв начин ще продължи кариерата си и дали изобщо има желание да тренира съществено.

„ Призоваваме Антъни да излезе и да каже какво мисли да прави. Ако желае да плува, да тренира съществено и да си осъществя опциите. Ако не желае, да стопира. Никой не води война с него. Ако не е склонен с изискванията и желае самичък да се приготвя, в случай че реализира резултат, му се отпускат средства.  А не да се оправдава, че го стягат банските, това е откъс от Антъни, не от мен “, сподели още Георги Аврамчев.

Членът на УС и някогашен първокласен играч в плуване в открити води Петър Стойчев има вяра, че Антъни Иванов не се е крил от допинг инспекциите, а е подходил несериозно при попълването на формата за местонахождението си.

„ По мое време заплатите на плувците бяха трицифрени, а в този момент са четирицифрени. Но аз имах спонсори, които ми помагаха. Не бива да занимаваме хората с битовизми, този случай с Антъни се раздуха прекомерно. Всеки е неудовлетворен от нещо в този живот. За да бъдеш добър състезател, би трябвало да си правилен и прецизен. Трябва да си образован да попълниш формата за местонахождението си при извънсъстезателните инспекции. Убеден съм, че Антъни не е употребил неразрешени субстанции, а просто е подходил несериозно към въпроса с явяването си на тестванията “, сподели Стойчев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР