Президентът на Българска федерация бокс Красимир Инински поздрави единствената медалистка

...
Президентът на Българска федерация бокс Красимир Инински поздрави единствената медалистка
Коментари Харесай

Красимир Инински: Севда се представи на много високо ниво

Президентът на Българска федерация бокс Красимир Инински поздрави единствената медалистка за България от Световното състезание в Истанбул – състезателката на Боксов клуб „ Русе “ Севда Асенова “, предава

Възпитаничката на треньора Съби Събев и помощниците му Калоян Димитров и Николай Коев завоюва бронзов орден в категория до 48 кг, като поради травма не можа да продължи по пътя към златото.

По този метод България още веднъж завоюва орден след шампионата през 2018-а в Ню Делхи. Тогава Стойка Кръстева игра край и взе сребърно отличие при 54-килограмовите.

„ Поздравявам Севда, показа се на доста високо равнище. Радвам се, че завоюва този орден, тъй като го заслужава. Тя постави голям труд през годините, който ѝ се отплати. Световното състезание бе извънредно оспорвано и мина на доста високо равнище. Нашите девойки дадоха всичко от себе си. Шампионатът е следващата стъпка към огромната и съществена цел – Олимпийските игри в Париж след две години. Видяхме къде са грешките, ще се работи да ги почистим и да ставаме все по-добри “, разяснява Инински.

В понеделник в Армения стартира и Европейското състезание за мъже, където България още веднъж ще разчита на орден от Русе. В тима е състезателят на БК „ Русе “ Радослав Росенов, който през февруари стана европейски първенец за мъже до 22 години и завоюва Купа „ Странджа “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР