Президентът на България (1997 - 2002 г.) Петър Стоянов е

...
Президентът на България (1997 - 2002 г.) Петър Стоянов е
Коментари Харесай

Президент на България и бивш шеф дариха пари на "Ботев"

Президентът на България (1997 - 2002 г.) Петър Стоянов е измежду донорите в акцията " Да живее " Ботев " Пловдив ", заяви " Пловдив Нюз ". Стоянов, който не е крил пристрастието си към този тим, е дарил 500 евро. Доскорошният притежател на клуба Георги Самуилов пък е оказал помощ с 20 000 евро.

Целта е най-късно до два месеца да се съберат 565 000 лева, с които да се откупи дълга на " Ботев " към КТБ. Ръководството на клуба сега няма средства, с цел да покрие задължението и по тази причина се обърна за помощ към последователите си. Ако парите не бъдат обезпечени, клубът е застрашен от оповестяване в неплатежоспособност. За първите 6 дни от акцията към този момент са събрани 115 878 лева - по банкови сметки и през платформата HelpKarma.

Междувременно зам.-кметът на Пловдив Пламен Райчев разгласи, че до 25 октомври ще бъде определена компанията, която ще довърши стадион " Христо Ботев ". Средствата - 25 млн. лева, са обезпечени от държавното управление. " Изпратихме до компаниите писма за спомагателна информация по отношение на обектите, които са строили. Срокът е до 20 октомври. Работим интензивно по техническата оценка на офертите, след което ще отворим и ценовите предложения, с цел да обявим спечелилия и да стартираме процедура по подписването на контракт за осъществяването на обекта ", сподели Райчев.

На 10 ноември пък ще стане ясно кой ще извърши модернизацията на ст. " Локомотив " в Пловдив. Там пък страната отпусна 12 млн. лева " В началото на ноември ще бъдем подготвени с техническата оценка, след което ще отворим и ценовите предложения на петте компании. Срокът, който сме сложили за избор на реализатор, е 10 ноември ", изясни зам.-кметът.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР