Президентът на Астана Саян Хамитжанов не скри радостта си от

...
Президентът на Астана Саян Хамитжанов не скри радостта си от
Коментари Харесай

Президентът на Астана: Исторически ден за казахстанския футбол


Президентът на Астана Саян Хамитжанов не скри насладата си от големия триумф на водения от Станимир Стоилов отбор - първият от Казахстан, който ще играе в евротурнирите напролет.

Отборът на Мъри победи в заключителния кръг на групите в Лига Европа Славия Прага с 1:0 като посетител и финишира на второ място в група А.

"Поздравявам всички ентусиасти, цялата страна с това историческо събитие! Отборът ни, чест и хвала за него, макар всички справедливи условия, прояви подвиг и изтръгна толкоз нужната ни победа. Няма да си изкривявам душата, в случай че кажа, че днешният ден ще бъде вписан със златни букви освен в историята на казахстанския футбол, само че и в целия роден спорт! Тази победа ознаменува приключването така и така на исторически сезон - рекордна четвърта поредна купа, а в този момент - превъзмогване на сложна група. Краят на сезона в този момент гладко минава в начало на идващия и нашата основна не задача, а фантазия - в евротурнирите напролет, стана реалност", разяснява Хамитжанов след огромния триумф на Астана, който финишира с точка по-малко от спечелилия в групата Виляреал. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР