Президентът на Армения Армен Саркисян прие техническата оставка на правителството,

...
Президентът на Армения Армен Саркисян прие техническата оставка на правителството,
Коментари Харесай

Премиерът на Армения Никол Пашинян подаде оставка

Президентът на Армения Армен Саркисян одобри техническата оставка на държавното управление, оповестена по-рано от премиера Никол Пашинян . Това се споделя в текста на указа, оповестен през днешния ден на уеб страницата на арменския държавен глава, съобщи ТАСС.

" Въз основа на член 130 от Конституцията одобрявам оставката на държавното управление ", се споделя в президентския декрет.

Арменският министър председател Никол Пашинян разгласи по-рано през днешния ден, че подава оставка , с цел да се проведат предварителни парламентарни избори в страната. До изборите той ще продължи да извършва функционалностите на началник на кабинета. След Пашинян държавното управление на страната също подаде оставка като част от техническата процедура. Ръководителят на кабинета добави, че ще се кандидатира за министър председател от партията " Граждански контракт " на предварителните избори.
 Премиерът на Армения: Подавам оставка през април
Премиерът на Армения: Подавам оставка през април

Пашинян ще остане на поста до изборите на 20 юни

Пашинян на 18 март, след политически съвещания с президента Саркисян и водачите на три парламентарни фракции, разгласи, че предварителните парламентарни избори ще се проведат на 20 юни. След оставката Пашинян механически още веднъж ще номинира кандидатурата си, а парламентарните фракции няма да избират нов министър председател два пъти.

След това законодателният орган на страната ще бъде разхлабен и президентът на републиката ще назначи нова дата за предварителни избори . Политическите специалисти считат за главен противник на блока на Пашинян последователите на втория президент Роберт Кочарян.
 Армения анулира военното състояние
Армения анулира военното състояние

Решението е част от съглашение сред премиера Никол Пашинян и опозицията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР