Президентът на Аржентина Алберто Фернандес заяви, че ще поиска импийчмънт

...
Президентът на Аржентина Алберто Фернандес заяви, че ще поиска импийчмънт
Коментари Харесай

Президентът на Аржентина поиска импийчмънт на председателя на Върховния съд

Президентът на Аржентина Алберто Фернандес съобщи, че ще изиска импийчмънт на ръководителя на Върховния съд, откакто двете управляващи неотдавна се сблъскаха поради правосъдно решение за разпределяне на повече държавни средства на град Буенос Айрес.

Фернандес сподели в изказване, че е подписал, дружно с разнообразни губернатори на провинции, искане за импийчмънт на ръководителя на Върховния съд Хорасио Росати, както и на други членове на висшия съд, което ескалира борбата със правосъдната власт.

Гласуването за импийчмънт обаче наподобява малко евентуално, като се има поради, че перонистката коалиция на Фернандес няма поддръжката от две трети , нужна за отстраняването на длъжностните лица, откакто беше отслабена в двете камари на Конгреса на междинните законодателни избори през 2021 година

Фернандес отхвърли решението на Върховния съд през декември да даде по-голяма част от държавните средства на следения от опозицията град Буенос Айрес, преди да се отдръпна и да съобщи, че ще се съобрази с решението, което назова " незаслужено ".

Конфликтът с богатия град Буенос Айрес произтича от хода на националното държавно управление да понижи едностранно равнищата на финансиране по време на пандемията от COVID-19 през 2020 година, с цел да усили заплатите на полицията в провинцията.

Ернандес прикани своята коалиция Frente de Todos да поддържа проекта му за започване на процеса по импийчмънт в Конгреса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР