Президентът манипулира за износа на оръжие за Украйна, каза още

...
Президентът манипулира за износа на оръжие за Украйна, каза още
Коментари Харесай

Нинова: Обикалях с Радев села и паланки, сега реакциите му ме изненадват

Президентът манипулира за износа на оръжие за Украйна, сподели още министърът
„ Износите на оръжие по страни са подписани от служебните кабинети на Румен Радев. Недоумявам по какъв начин може да говори”, сподели министър Корнелия Нинова пред бТВ като даде лист със 130-те покупко-продажби за експорт, подписани след началото на войната.

„ Намирам думите му за операция и се сюрпризирам, тъй като той е образован човек. Той е главнокомандващ. Не можеш да внушиш, че сега Българска социалистическа партия или аз лъжем левите хора и изнасяме оръжие, в случай, че знаеш твоите държавни управления с кого са сключвали контракт и че няма нито един патрон в действителност за Украйна или Русия”, добави тя.

Нинова дефинира Русия като другарска към нас страна. Допълни, че персонално тя и Българска социалистическа партия имат отговорност Радев да е президент.

„ Никой не го познаваше като политик, против мен застана цялата партия тогава, да не приказвам, че и цялата страна, тъй като Бойко Борисов беше в силата си. Един месец съм обикаляла с него по села и паланки. Той не можеше политически да приказва. Всичко това бяха старания на членове и симпатизанти на Българска социалистическа партия. Вторият мандат също по този начин – издигаме, подкрепяме”, сподели министърът. Тя разясни, че се изненадва от някой реакции и нападки на президента изключително към Българска социалистическа партия

„ Появяването му на монумент на едни хора, което взриви обстановката в Българска социалистическа партия, нападките му в този момент, против нас, че надали не ние сме отговорни за изнасянето на оръжие… Все още се надявам да остане справедлив в оценките си”, сподели тя.

Поясни, че продължава да твърди, че Политическа партия са са отроче на Радев.

„ Сегашната обстановка ми е неразбираема, и забавна, и странна. Този общ екип – президентът Радев, Кирил Петков и Асен Василев, Стефан Янев, Мая Манолова, които тогава, по този начин, на крилете на смяната, действаха дружно. Имаха два общи служебни кабинета. Сега там никой не приказва с никого и всеки атакува всеки. Манолова против Кирил Петков и Асен Василев, а тя тичаше из цялата страна, с цел да се снима с Кирил Петков, с цел да й прелее престиж. Кирил Петков против Стефан Янев, Румен Радев против Кирил Петков. Това е необичайно, та те бяха дружно, и си даваха електорат и мощ един на различен, а в този момент всеки е против всеки”.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР