Президентът избра председателя на Сметната палата за служебен министър-председател. Той

...
Президентът избра председателя на Сметната палата за служебен министър-председател. Той
Коментари Харесай

Светослав Живков: Главчев е по-близо до ГЕРБ, но ще опита да избере неутрално правителство

Президентът избра ръководителя на Сметната палата за длъжностен министър-председател. Той разгласи, че ще следва евроатлантическия път на страната, а като приоритет уточни Еврозоната и Шенген. Заявката на Димитър Главчев  Димитър Главчев Димитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в бе също, че ще показа състав на кабинет, който е равноотдалечен от политическите партии. 

" Оказа се, че Главчев е единственият, който се е съгласил. Той е доста обвързван с, само че ПП-ДБ няма за какво да се оплакват, защото те го избраха за Сметната палата. В този случай нямат късмет на тази офанзива. След като изтече мандатът на служебното държавно управление, за мен той влиза в спор на ползи, тъй като никой не може да ревизира себе си. След това той би трябвало да подаде оставка като ръководител на Сметната палата. За тях важат извънредно комплицирани правила ", каза политологът Теодор Славев в студиото на  " България заран ".

" Със сигурност Главчев е по-близо до, само че това не е чак подобен проблем. Концепцията за новото държавно управление ще се приложи за първи път. Изборът му е изцяло законен. Той ще опита да избере допустимо по-неутрално държавно управление. Не би трябвало да имаме илюзии, ние се намираме в политическа война, чакам и от двете страни да бъде употребена фигурата на Главчев и неговият кабинет като лостове в тази битка. Какъвто и кабинет да се случи, допускам, че ПП-ДБ ще го употребяват за акцията си ", коментира анализаторът Светослав Живков за Bulgaria ON AIR. 

Според Славев кадровите промени в администрацията са основни.

" Започнаха поръчки, че ще продължат договарянията. Хората си задават въпроса за какво тогава отиваме на избори. По-важни са кадровите промени надолу в администрацията. По тях ще проличи дали има степен на координация сред Радев и Главчев. Важни са и другите кадрови промени - организациите, Национална агенция за приходите, митниците, регионални шефове - тези промени би трябвало да наблюдават ", акцентира той.

Все по-голям е казусът с ниската изборна интензивност. Какво може да накара хората да гласоподават?

" Много мъчно ще стане това. Хората са апатични, само че това е доста огромен проблем за нас като общество. Купеният избор има огромно въздействие, тъй като при ниска интензивност се усилва тежестта му. Няма влезнала в действие присъда за хора, която да стигне до горе - поръчителите на такива незаконни схеми за гласоподаване. Хващат се дребните риби ", сподели още Живков.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР