Президентът и вицепрезидентът Румен Радев и Илияна Йотова ще положат

...
Президентът и вицепрезидентът Румен Радев и Илияна Йотова ще положат
Коментари Харесай

Радев и Йотова ще положат клетва пред парламента в сряда

Президентът и вицепрезидентът Румен Радев и Илияна Йотова ще положат клетва за втория си мандат пред Народното събрание на 19 януари. Това ще се случи на тържествена гала от 10 ч. Ще бъде прочетено решението, с което Централната изборна комисия обявява Румен Радев и Илияна Йотова за определени за президент и вицепрезидент на България. Румен Радев ще направи послание към народа и Народното събрание. 

След церемонията патриарх Неофит ще посрещне в Патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “ президента и вицепрезидента и ще отслужи церемониален молебен във връзка идното им встъпване в служба. Патриархът ще поздрави президента и с архипастирско слово с благопожелания за Божията плодородна поддръжка за спокойно и плодотворно служение на българския народ. 

Радев и Йотова завоюваха на втори тур на президентските избори, извършен на 21 ноември 2021 година. На балотажа гласоподаваха 2 310 903 гласоподаватели. Избирателната интензивност бе - 34.84%. За двойката Румен Радев и Илияна Йотова са дали своят вот 1 539 650 българи, а за двойката Анастас Герджиков и Невяна Митева – 733 791 действителни гласове.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР