Президентът и главен изпълнителен директор на Toyota Motor Corporation Акио

...
Президентът и главен изпълнителен директор на Toyota Motor Corporation Акио
Коментари Харесай

Toyota сменя ръководството си

Президентът и основен изпълнителен шеф на Toyota Motor Corporation Акио Тойода ще се отдръпна от поста си на 1 април. Той ще бъде сменен от сегашния основен брандинг шеф Коджи Сато, заяви японският авто производител, представен от CNBC. 53-годишният Сато оглавява подразделението Toyota Lexis и спортната компания GAZOO от 2020 година

Тойода ще стане новият ръководител на Борда на шефовете, до момента в който актуалният ръководител Такеши Учиямада ще продължи да бъде член на Борда.

66-годишният Тойода е внук на създателя на автомобилния производител и е основен изпълнителен шеф от юни 2009 година

Мислех, че най-хубавият метод за по-нататъшна промяна на Toyota ще бъде аз да стана ръководител, подкрепящ новия президент, и това докара до днешното решение. Председателят Учиямада от дълго време ме поддържа по всички вероятни способи “, сподели Тойода в уебкаст.

„ В ретроспекция, тези 13 години бяха интервал на битка за оцеляване ден след ден и това е моето откровено възприятие “, добави той.

„ Настоящата структурна смяна на Toyota беше провокирана от моята оставка “, сподели Учиямада, наблягайки, че е обмислял времето за пенсиониране от „ известно време “, с цел да направи път на новото потомство.

„ Основата за предаване на щафетата на идващото потомство е положена “, сподели той.

Автомобилите в бъдещето ще се развиват в самата идея за подвижност. На фона на това се надявам да запазя главната стойност на автомобила и да предложа нови форми на подвижност “, сподели Сато, добавяйки, че това съставлява задачата на новия управителен екип.

Акциите на листнатата в Токио компания приключиха сесията с 0.63% по-надолу в четвъртък, преди да бъде направено известието.

Пионер при екологичните коли през 1997 година с представянето на своя хибрид Prius, компанията от ден на ден опровергава рецензиите по отношение на темпото, с което се движи към напълно електрически транспортни средства, като наваксва новодошлите компании, като Tesla.

През декември 2021 година компанията разгласи проекти да създаде 30 електрически модела до 2030 година Година по-късно, през декември 2022 година, тя сподели, че консорциум, който управлява, е обезпечил финансиране за създаване на пикап с водородни горивни кафези в Обединеното кралство.

Сато в четвъртък призна, че Toyota би трябвало да продължи своите екологични старания в тази посока.

Енергийната сигурност, да вземем за пример, е огромно предизвикателство, пред което би трябвало да се изправи цялата планета. И също по този начин, че стремежът към въглеродна индиферентност ще бъде един образец за това, върху което би трябвало да работим. “
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинToyota Тойота управление президент шеф Акио Тойода ПоследниНай-четениКомпании 24 Toyota сменя управлението си Политика 916 Брюксел започва наказателни процедури против България Компании 3326 Основаната от българин Sunotec прави възторг на слънчевия пазар в Европа Енергетика 124 Британският мрежов оператор изиска въглищните централи да бъдат „ затоплени “ Образование 496 Учителите желаят най-малко 20% нарастване на заплатите Бюджет и финанси 612 Fitch чака инфлацията да отсрочи влизането на България в еврозоната Компании 388 IBM стартира съкращения на чиновници Бюджет и финанси 208 Народно събрание утвърди спомагателната вноска на България в Черноморската банка Бюджет и финанси 672 МФ дава близо 100 хиляди лева за уеб страницата за еврото Инфраструктура 628 Шишков се закани към този момент да издава актове за нелегално строителство Имоти 29588 Напълно подготвени жилища – новият шлагер на българския пазар To:know 13280 Пари за солари на покрива – всичко за процедурата Хай-тек 6180 Електромобил от ново потомство взема решение казуса с сложното зареждане (галерия) Компании 5706 Френската Serta уголемява завода в Кърджали с 15 млн. лева Градоустройство 3989 Къде тъкмо ще минават новите станции на метрото до бул. „ Цариградско шосе “ Накратко 3482 Вечерни вести: Инвестиция за 15 млн. лева.; Рекордни спестявания в България Компании 3326 Основаната от българин Sunotec прави възторг на слънчевия пазар в Европа Компании 3119 Новата наклонност във фитнесa: Oт елементарни тренировки към повсеместен отговор за здравето Накратко 2687 Вечерни вести: Нов шлагер на имотния пазар у нас; Градски превоз по поръчка Европари 2636 Пари от Европа: по какви стратегии може да кандидатства бизнесът през 2023 година Всички новиниОще от КомпанииВиж всички  Основаната от българин Sunotec прави възторг на слънчевия пазар в Европа
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР