Президентът Доналд Тръмп заплаши да извади Съединените щати от Световната

...
Президентът Доналд Тръмп заплаши да извади Съединените щати от Световната
Коментари Харесай

Тръмп заплаши да извади САЩ от Световната търговска организация

Президентът Доналд Тръмп заплаши да извади Съединените щати от Световната комерсиална организация, в случай че тя не усъвършенства работата си. В изявление за организация " Блумбърг " Тръмп засегна и въпроса за комерсиалните връзки с Европейския съюз и Китай.

Президентът Доналд Тръмп заплаши да извади Съединени американски щати от Световната комерсиална организация, в случай че тя не усъвършенства работата си. В изявление за организация " Блумбърг " Тръмп засегна и въпроса за комерсиалните връзки с Европейски Съюз и Китай.

Световната комерсиална организация от дълги години " се държи неприятно " със Съединени американски щати и би трябвало да промени политиката си. В противоположен случай Съединени американски щати ще се изтеглят от организацията. Това предизвести в изявление за организация " Блумбърг " американският президент Доналд Тръмп. Още през април той съобщи посредством Туитър, че основаната в Женева организация дава преференции на Китай.

Същевременно президентът на Съединени американски щати даде поръчка, че е подготвен в допълнение да ожесточи комерсиалната война с Пекин. На свои сътрудници Тръмп е споделил, че може да наложи 25-процентни мита върху нови китайски артикули за 200 милиарда $, щом завърши периода за обществено разискване на този проект идната седмица. Белият дом обаче отхвърля коментар на тази информация. Срокът за публично разискване на предлагането завършва на 6 септември. Двете най-големи международни стопански системи към този момент си постановиха взаимно мита върху артикули за десетки милиарди $.

В същото изявление Доналд Тръмп разяснява и комерсиалните връзки с Европа. По думите му, предлагането на Европейски Съюз да се откаже от мита върху вноса на американски коли не е задоволително. Европейският комисар за търговията Сесилия Малмстрьом съобщи през вчерашния ден, че Брюксел е подготвен да включи автомобилостроенето в вероятно комерсиално съглашение с Вашингтон, с цел да се постави завършек на настоящия търговски спор.
 © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Evan Vucci
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР