Президентът Доналд Тръмп реагира остро на думите на новоизбраната депутатка

...
Президентът Доналд Тръмп реагира остро на думите на новоизбраната депутатка
Коментари Харесай

Тръмп скочи на демократката, която го напсува

Президентът Доналд Тръмп реагира остро на думите на новоизбраната депутатка в Камарата на представителите на Съединени американски щати Рашида Тлаиб, която го назова с циничен израз. Според Тръмп по този метод тя " се е опозорила ". Говорейки пред кореспонденти в Розовата градина на Белия дом, Тръмп сподели, че думите на депутатката от Демократическата партия са " безсрамни ".

Тлаиб, на 42 година, е мюсюлманка, щерка на палестински имигранти от Детройт, щата Мичиган. На публично събитие в четвъртък вечерта тя употребява думата motherf***er да охарактеризира президента, обяснявайки, че демократите ще подхващат процедура за импийчмънт по отношение на него.

Вчера тя отхвърли да си вземе думите назад, като написа в Туитър, че " аз постоянно гръмко ще споделям истината ". Новоизбраната председателка на долната камара - демократката Нанси Пелоси, сподели, че не утвърждава сходен дебелашки език от устата на един новоизбран член на Камарата и че по чисто " поколенчески " аргументи (тя е на 78 г.) не би се изразявала по този начин.

Тя обаче добави, че изразът, употребен от Тлаиб, е не по-лош от някои неща, които самият Тръмп е казвал. Говорейки за възможен импийчмънт на Тръмп от новоизбрания състав на Камарата, тя уточни, че не би трябвало да се стига до такава степен, в случай че няма повече обстоятелства.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР