Президентът Доналд Тръмп изглежда вижда в митата единственото решение на

...
Президентът Доналд Тръмп изглежда вижда в митата единственото решение на
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: Тръмп изглежда вижда в митата единственото решение на проблемите във външната политика, но не му се получава

Президентът Доналд Тръмп наподобява вижда в митата единственото решение на огромен брой проблеми във външната политика, само че не му се получава, написа в публицистична публикация вестник " Ню Йорк таймс ", представен от Българска телеграфна агенция.

Тръмп продължава да твърди, че цената на митата се поема от комерсиалните сътрудници на Съединени американски щати. Истината е, че Мексико няма да заплаща тези мита, както и не заплаща за построяването на гранична стена. Митата на Тръмп се заплащат от американците, отбелязва " Ню Йорк таймс " по отношение на решението на американския президент да вкара от 10 юни петпроцентно мито върху всички артикули, идващи от Мексико, за бъде комплициран завършек на противозаконната имиграция, и заканите на Тръмп митата последователно да бъдат увеличавани, до момента в който този проблем не бъде решен.

" Ню Йорк таймс " отбелязва също, че във вчерашната си тирада пред дипломиращите се студенти в Харвардския университет немският канцлер Ангела Меркел е разкритикувала мирогледа на Тръмп, въпреки да не назова поименно американския президент в речта си.

" Протекционизмът и комерсиалните спорове излагат на заплаха интернационалната търговия и, като следствие, самите основи на нашия разцвет ", съобщи Меркел пред възпитаниците на Харвард.

Вестник " Вашингтон пост " също обръща внимание на решението на Тръмп за налагане на мито на стоките от Мексико. Икономическите последствия на новия проект на Тръмп могат да бъдат усетени бързо и мъчително, отбелязва всекидневникът. Митата се заплащат от фирмите, които внасят стоките, тъй че американските компании ще платят вносните наказателни мита, а след това евентуално ще създадат по този начин, че част от цената да се заплаща от потребителите, показва американското издание.

В своя публицистична публикация от през днешния ден немският вестник " Мителбайерише Цайтунг " разяснява общия метод на Тръмп във външната политика: " Моделът, употребен от Тръмп във външната политика към този момент е елементарен за различаване. Първо, той насочва закани, които са толкоз огромни, че наподобяват пресилени. Впоследствие, показва противоположното мнение и се възхвалява като миротворец, който преди малко е предотвратил огромна злополука ", написа " Мителбайерише Цайтунг ". Според немското издание зад този метод на деяние на Тръмп се крие убеждението му, че воденето на договаряния би трябвало да става от позицията на силата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР