Президентът Доналд Тръмп е поел ролята на всекидневен говорител по

...
Президентът Доналд Тръмп е поел ролята на всекидневен говорител по
Коментари Харесай

Тръмп и Ковид-19 - малцина му вярват

Президентът Доналд Тръмп е поел ролята на ежедневен представител по ограниченията против ковид в Съединени американски щати, само че малко на брой американци го възприемат като меродавен източник на информация за пандемията. Това сочат резултатите от взаимно проучване на Асошиейтед прес и Центъра за изследване на публични въпроси NORC.

Само 28 на 100 от жителите на Съединени американски щати декларират, че постоянно получават информация от Тръмп за ковид и почти толкоз споделят, че вършат това понякога. Според 23 на 100 от интервюираните думите на президента по въпроса заслужават цялостно доверие, а 21 % му се доверяват в сдържан размер, съобщи Българска телеграфна агенция.

Доверието към Тръмп е по-високо измежду неговите поддръжници, като към половината от републиканските гласоподаватели питаят цялостно доверие към изказванията на Тръмп за коронавирусната пандемия, други 30 на 100 му имат вяра умерено, а 22 % споделят, че имат вяра малко или по никакъв начин на това, което той приказва за рецесията с COVID-19. Но макар че мнозина насочени към Републиканската партия американци са разколебани в отношението си към думите на Тръмп за пандемията, 82 на 100 от тях към момента утвърждават цялостната му политика.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР