Президентът Джо Байдън, заместник-министърът на отбраната Катлийн Хикс и други

...
Президентът Джо Байдън, заместник-министърът на отбраната Катлийн Хикс и други
Коментари Харесай

Министърът на отбраната на САЩ е в болница. Байдън не е бил уведомен в продължение на дни

Президентът Джо Байдън , заместник-министърът на защитата Катлийн Хикс и други високопоставени публични лица в Съединени американски щати в продължение на дни не са знаели, че министърът на защитата Лойд Остин е в болница, оповестиха международните организации.

Новината идва на фона на две войни от международно значение, в които Съединени американски щати не вземат участие директно, само че се включват с военна и финансова помощ, както и с дипломация. Това са нашествието на Русия против Украйна и войната сред Израел и Хамас . Затова и работата на американското военно министерство е от огромно значение.

70-годишният министър на защитата Лойд Остин е приет в болница още в първия ден от новата 2024 година.

В неделя Пентагонът показа детайлности за неговото положение, като заяви, че на 22 декември Остин се е подложил на „ здравна процедура “. На идващия ден той се е прибрал вкъщи, а на 1 януари е бил признат в интензивното поделение на военния медицински център „ Уолтър Рийд “ . Пентагонът не разкрива през каква тъкмо процедура е минал Остин.

Заместничката на Остин Катлийн Хикс е научила за хоспитализацията едвам предишния четвъртък - 3 дни след влизането на министъра в интензивното поделение.

Според публични източници на Ройтерс, близки до Белия дом, в същия ден е бил известен и президентът Джо Байдън, дружно с останалите представители на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати.

В дните преди 4 януари Хикс е поела част от отговорности на шефа си, само че не се знае дали и какво пояснение е получила тя за отсъствието на Остин.

Със взаимно изказване представители на Републиканската и на Демократическата партия в Комисията по въоръжените сили в Конгреса приканиха Пентагона за бистрота по отношение на положението на Остин.

„ Няколко въпроса остават без отговор, в това число каква е била здравната процедура и произлизащите от нея затруднения, какво е актуалното здравословно положение на министъра, по какъв начин и по кое време са делегирани неговите отговорности, както и за какво се е забавило уведомяването на президента и Конгреса “, пишат демократите и републиканците.

Подобна секретност в миг, в който Съединени американски щати жонглират с безчет рецесии в региона на националната сигурност, опонира на естествената процедура при президента и други висши американски чиновници и членове на кабинета, означават от Асошиейтед прес (АП).

Остин стои тъкмо под Байдън на върха на командната верига на американската войска. Задълженията на военния министър на Съединени американски щати изискват той да бъде разполагаем в къс период, с цел да реагира на всяка рецесия за националната сигурност.

Това включва непрекъсната подготвеност да влезе в предпазена връзка с други публични лица даже при положение на нуклеарна офанзива, а това мъчно би могло да се направи от интензивното поделение, прибавя Ройтерс.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР