Президентът Анджей Дуда официално поздрави новоизбрания президент Джо Байдън за

...
Президентът Анджей Дуда официално поздрави новоизбрания президент Джо Байдън за
Коментари Харесай

Дуда поздрави Байдън и го покани в Полша

Президентът Анджей Дуда публично поздрави новоизбрания президент Джо Байдън за успеха му на президентските избори в Съединени американски щати и го предложения в Полша , оповестяват полските медии.

" След , бих желал да ви поздравя за сполучливото привършване на изборния развой за 46-и президент на Съединените щати и ви поисквам доста сполучлив мандат ", написа Дуда до Байдън.

По-нататък в писмото президентът Дуда кани Джо Байдън в Полша, " чакам с неспокойствие всички срещи и полемики, които ще имаме в бъдеще , както в двустранен формат, по този начин и в по-широки интернационалните конгреси. В това отношение позволете ми да насочва топла покана да посетите Полша. "

Джо Байдън събра 306 електорални гласа , до момента в който сегашният президент Доналд Тръмп събра 232 .
 Избирателната гилдия утвърди Байдън като 46-ия президент на Съединени американски щати
Избирателната гилдия утвърди Байдън като 46-ия президент на Съединени американски щати

С вота на Калифорния той събра над 270 гласа...

Според Дуда " връзките сред Полша и Съединени американски щати са светлият фар за това какво е същинско стратегическо партньорство и какво може да се реализира, до момента в който работим дружно. Ние споделяме идеали и полезности , чиято вътрешност безспорно са свободата, справедливостта, демокрацията и главната роля на интернационалното право. На тях сме построили мощни основи на нашето двустранно с ътрудничество - в действителност най-силното и по-изгодно за нашите страни от всеки път в историята . В рамките на Полско-американския стратегически разговор ние разширихме нашето партньорство в основни области, а точно сигурност, защита, икономическо съдействие и нововъведения. "

Полският президент също загатна самодейността Три морета . " Полша, дружно с други страни от Централна и Източна Европа, вкара в деяние Инициативата Три морета - платформа за съдействие в три значими области: инфраструктура, енергетика и цифрова. Благодарение на поддръжката и присъединяване си в самодейността, Съединени американски щати освен се издигнаха до статута на своя стратегически сътрудник, само че също по този начин взеха решение да дават забележителен размер на финансирането на фонд " Три морета ", ориентиран към осъществяване на енергийни планове в целия район .

" Нещо повече, Полша се трансформира в дестинация за американския LNG, осигурявайки диверсификация на източницит е, както и енергийната си сигурност, като по този метод се трансформира в енергиен център за целия район . Надявам се, че това ползотворно съдействие ще продължи под ваше управление ", добавя Дуда.
 България поздрави Съединени американски щати за присъединяване им с 300 млн. $ в
България поздрави Съединени американски щати за присъединяване им с 300 млн. $ в " Три морета "

Капиталът на Фонда на самодейността към този момент надвишава 1,2 милиарда евро

" Полско-американските връзки се трансфораха в дирек с непрекъснато възходящо значение за трансатлантическата и европейската сигурност и непоклатимост . Бяхме - и към момента сме - изключително удовлетворени, че по време на срещата на върха на НАТО във Варшава през 2016 година, под управлението на президента Барак Обама и Вие - като тогавашен вицепрезидент - Съединени американски щати взеха решение да засилят своето военно наличие и позиция в Полша , като по едно и също време с това укрепиха източния фланг на Алианса и създаване на резистентност на НАТО като цяло ".

Главата на полската страна продължи да написа, че " през днешния ден имаме остра потребност да се оправим с други провокации пред интернационалното равновесие в сигурността , вкоренени в имперските настроения, както и злоупотребата с власт и правата на индивида. Ние като интернационална общественост би трябвало да застанем твърдо и да приказваме с един мощен глас за суверенитет, демократични права, териториална целокупност и независимост на нациите. Позволете ми да ви уверя, че Полша ще продължи енергично да поддържа демократичните промени в източните ни съседи. Надявам се, че Съединени американски щати ще продължат да работят с нас в това отношение . "

Дуда също изрази откровеното си разбиране, " че нашето съдействие ще бъде от първостепенно значение и в битката с пандемията от ковид, с която интернационалната общественост се бори интензивно към този момент съвсем година. Отрицателното влияние на COVID-19 върху интернационалното публично здраве, икономическо развиване и съдействие , както и контактите сред хората остават мъчно предвидими. Нека да работим дружно, с цел да се борим и да ги сведем до най-малко. "
 Съединени американски щати натрупат бойци в Полша с нова договорка
Съединени американски щати натрупат бойци в Полша с нова договорка

За поддържането на 5500 бойци Полша заплаща по 134,79 милиона $ на година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР