Презастрояването на Варна и решенията на 36-тата сесия на Общинския

...
Презастрояването на Варна и решенията на 36-тата сесия на Общинския
Коментари Харесай

Възраждане ще иска вето върху решението за продажба на 9 дка. залесен терен в кв. Трошево

Презастрояването на Варна и решенията на 36-тата сесия на Общинския съвет на Варна бяха тематика на днешната конференция на локалната конструкция на " Възраждане ".

Костадин Костадинов изрази мнение, че общинският съвет още веднъж взема значими решения, които обременяват бъдещето на Варна с десетилетия напред, в миг, в който мандатът на общинския съвет изтича.

Едното от проблематичните решения съгласно Костадинов е това за даването на зелена светлина.

По думите му повече от година и половина жителите в региона стачкуват за това теренът, който сега съставлява парк с голям брой десетилетни дървета и който е облагороден от самите тях с пейки и кошчета, да не бъде застроен.

Планът на община Варна е да продаде парцела, а в част от новопостроенатата по проект 9-етажна постройка със смесено предопределение да се настани администрацията на кметство " Младост ", чиито сграден фонд е в окаяно положение.

По думите на Костадинов обаче в случай че този парцел бъде застроен ще се нарушат най-малко два закона. Голяма част от този парцел попада в дере. Другият проблем е, че над мястото минава далекопровод с високо напрежение. Според Костадинов още преди години ръководещите са сменили предназначението на терена за застрояване.

Възраждане ще упорстват пред регионалния шеф на Варна да наложи несъгласие върху решението и да го върне за ново гласоподаване.

Ако регионалният шеф не упражни правото си на несъгласие, ще бъде сезирана прокуратурата, закани се Костадинов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР