През зимата у дома може да е топло и без

...
През зимата у дома може да е топло и без
Коментари Харесай

Ето как вкъщи да е топло без високи сметки

През зимата вкъщи може да е топло и без да се постанова да плащате големи сметки. Разбира се, не всеки може да се разреши скъпа изолираност на жилището и уреди и съоръжения, които са свръикономични и ефикасни, само че пък първичната инвестиция за покупката им е огромна. Друг вид е да стискаме (и даже да тракаме) зъби на " здравословно " студен домакински климат. Но има и лесни и евтини способи да пестим сила.

Кои са те, напомня Асоциация " Активни консуматори ":

- Когато проветрявате, по-добре е да отворите необятно прозорците за малко, в сравнение с да ги държите открехнати дълго.

- Не отоплявайте цялото жилище единствено с един нагревател. В този случай радиаторът работи стремително с цялостна мощност и най-после сметката може да се окаже по-голяма, в сравнение с в случай че бяхте пускали вентилите допълнително пространства на пестелив режим;

- В никакъв случай не трябва да " покривате " радиаторите със пердета, мебели, решетки или други украшения - преградите пред отоплителните тела водят до загуба на част от топлината. Така принуждавате радиатора да работи по-усърдно, с цел да стопли помещението, т.е. вдигате потреблението, а оттова и сметките си.

- Недобре уплътнените прозорци и порти, както и неприятната топлоизолация на жилището са фактор за увеличено ползване на топлинна сила. С дребна инвестиция може да купите и поставите уплътнения на вратите и прозорците и по този начин сигурно ще вдигнете градусите по-лесно.

- За да избегнете преразход, в никакъв случай не оставяйте радиаторните вентили на оптималната позиция. В това състояние вентилът не се затваря автоматизирано при реализиране на висока температура, уредът ще регистрира огромно ползване и най-после сметката ще ви изненада неприятно.
 Знаете ли, че водата, в която варите картофи, е най-полезната запарка? Знаете ли, че водата, в която варите картофи, е най-полезната запарка?
Каво вършиме с водата, откакто сварите картофите - изсипвате я в мивката? Никога повече не го правете, тъй като това е непростимо разхи...

- Не се стремете да изравнявате температурата във всички стаи. По-икономично е в неизползваните пространства да се поддържа по-ниска температура.

- В същото време не допускайте цялостно изстиване на жилището. После ще е нужна повече сила за повторното му стопляне.

- Ако не ползвате помещението за по-кратък интервал от време (например в границите на деня), поставете вентилите на състояние 1 или 2 и по този метод, когато се върнете у дома, стаята по-лесно и икономично ще се затопли, когато върнете вентила в мечтаната позиция.

- Ако ви се постанова по-дълго време да отсъствате от у дома или обещано помещение няма да се употребява, не затваряйте вентила до дъно. Оставете го на делението „ * ”. Така даже на открито да настане полярен мраз, радиаторите няма да замръзнат и да стане повреда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР