През юни оборотът в търговията на дребно нараства незначително спрямо

...
През юни оборотът в търговията на дребно нараства незначително спрямо
Коментари Харесай

В началото на лятото най-силно расте онлайн търговията

През юни оборотът в търговията на дребно нараства нищожно по отношение на година по-рано, като най-видим е при онлайн поръчките и продажбите на горива, сочат данните на Националния статистически институт.

Средно оборотът пораства с 2.4%. При продажбите на горива обаче е с 9.7%, при онлайн продажбите покачването е с 9%. Расте и търговията на дребно с битова техника, мебели и други артикули за бита - с 6.5%.

Продажбите на храни, питиета и тютюневи произведения се усилва за година с 4.2%.

След няколко мощни години за продажбите на компютри и телефони поради работата от отдалеченост, въведена всеобщо в редица браншове по време на пандемията, в този момент статистиката регистрира спад. При търговията на дребно с компютърна и информационна техника и други потребителски артикули - с 8.8%, търговията на дребно с разнородни артикули - с 5.1%, и търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени произведения - с 1.6%.

Спрямо предходния месец най-вече се усилват продажбите на облекло и обувки - с 10%. При търговията с храни, питиета и тютюневи произведения нарастването е минимално - с 0.8%.

При продажбите на компютърна и информационна техника спадът е с 5.4 %.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР