През юни испанският държавен дълг нарасна до нов рекорд от

...
През юни испанският държавен дълг нарасна до нов рекорд от
Коментари Харесай

Reuters: Испанският държавен дълг нарасна до 110% от БВП

През юни испанският държавен дълг набъбна до нов връх от 1,29 трилиона евро. Ръстът се дължи най-вече на разноските, свързани с въздействието на коронавирусната пандемия, демонстрират данни на Испанската централна банка. Това съобщи Reuters.

Според изчисленията на осведомителната организация, които са въз основа на тримесечните стопански данни, оповестени от Националния статистически институт на Испания, общият дълг на страната е повишен с 32 милиарда евро по отношение на предходния месец, изтласквайки съотношението дълг към Брутният вътрешен продукт до 110%. В края на първото тримесечие показателят е възлизал на малко под 100%.

Испанската централна банка не разгласява публични данни за съотношението дълг към Брутният вътрешен продукт.
През май държавното управление преразгледа прогнозата за бюджетния недостиг за 2020-а до 10,34% от Брутният вътрешен продукт и съобщи, че чака съотношението на дълга към Брутният вътрешен продукт да нарасне до 115,5% в края на годината.

През юни Испанската централна банка сподели, че в най-лошия случай показателят ще стигне 126,7% през тази година.

Данните в страната още веднъж са тревожни, откакто здравните управляващи записаха 1 833 новозаразени за последното денонощие. Така общият брой на доказаните случаи в Испания доближи до 359 082.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР