През юли Viasat History открива ред изгубени неща. В рубриката

...
През юли Viasat History открива ред изгубени неща. В рубриката
Коментари Харесай

Изгубени кралства по VIASAT HISTORY

През юли Viasat History открива ред изгубени неща. В рубриката „ Кралски кавги “ от 5 юли , неделя в 22:00 вижте „ Изгубените писма на кралските особи “ . От 13 юли, понеделник, в 23:00 стартира рубриката „ Египетски мистерии “ , с премиера на „ Изгубената египетска пирамида “ . Не пропускайте маратона на „ Изгубените кралства на Централна Америка “ на 4 юли от 09:30 сутринта.






 

Изгубените кралства на Централна Америка
 
Маратон на 4 юли, събота, в 09:30 часа
И на 28 юли, вторник, от 11:05 часа
 
Д-р Джаго Купър изследва невероятни, само че по-малко известни цивилизации в Централна Америка: Олмеките в Мексико (1200 - 400 пр.н.е.), Тайно на Големите Антили (400 пр.н.е. - 1600 сл.н.е.), Теотиуакан в Мексико (200 пр.н.е. - 700 сл.н.е.) и Чирики в Коста Рика (1000 пр.н.е. - 1400 сл.н.е.) са били оживени и значими култури.
Понякога предшествали своите известни съседи и постоянно служели за тяхно ентусиазъм, те заслужават да бъдат приети наред с могъщите цивилизации на ацтеките и маите. От божествен острови до пустини и дъждовни гори - природата в Централна Америка е удивително разнообразна.
Човешките действия са не по-малко впечатляващи - храмове, висящи от вулкани, и разпрострели се цитадели, понастоящем в руини. Джаго напомня най-големите достижения на тези забравени нации и разкрива за какво всяко кралство в последна сметка е изчезнало.



 

Египетски мистерии (рубрика)
От понеделник до петък всяка седмица от понеделник, 13 юли, в 23:00 ч.
 
Египет: земя на нескончаеми интриги и чудеса, дом на екзотични градове и на големи разпростиращи се пустини, които крият едни от най-големите и фундаментални находки на античния свят. Знаем доста за Хеопсовата пирамида, само че из цялостен Египет има разпръснати още голям брой пирамиди. Присъединете се към египтолозите за единствени по рода си открития!
Дали ще съумеят да впрегнат модерни съдебно-медицински технологии, с цел да открият аргументите за гибелта на човек, мумифициран преди 4 000 години?
 


Изгубената египетска пирамида
Понделник, 13 юли, в 23:00
Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Egypt`s Lost Pyramid
Година: 2020
 
Невероятно изобретение беше направено в суровата пустиня на Северен Египет с намирането на останките на 4000-годишна пирамида. В нея има гробно поделение, само че за разлика от останалите пирамиди, тук то е запечатала с гранитен камък, който тежи 10 тона. Въпреки че гробницата е запечатана обаче, наличието ѝ не е непокътнато и това кара археолозите да считат, че са се натъкнали на антично място на престъпление.
Гробницата е ограбена, само че няма следи от влизане. За да реши мистерията, екипът изследва незаконния свят на античните грабители на гробници.

 

Кралски кавги (рубрика)
Двойна порция всяка неделя от 5 юли, в 22:00
Всички знаят историята на бащата на кралицата - неохотният, само че виновен Джордж VI, както и на по-големият му брат Едуард, отказал се от трона в името на любовта. За сметка на това сестра им Мери и тримата им братя Хенри, Джордж и Джон, са съвсем напълно забравени.
Невиждани досега писма и дневници, принадлежащи на кралските особи разкриват скритата им история на фона на обществения и политически живот на 20-те, 30-те и 40-те година на предишния век. Как се е справило фамилията с войните, абдикациите, споровете, нещастията и непрекъснатото внимание?
 


Изгубените писма на кралските особи
Започва от неделя, 5 юли, в 22:00 ч.
 
Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Royals: The Lost Letters
Година: 2019
 
Всички знаят историята на бащата на кралицата - неохотният, само че виновен Джордж VI, както и на по-големият му брат Едуард, отказал се от трона в името на любовта. За сметка на това сестра им Мери и тримата им братя Хенри, Джордж и Джон, са съвсем напълно забравени.
Документалната поредност от три елементи споделя взаимосвързаните истории на първите млади представители на династията Уиндзър. Невиждани досега писма и дневници, принадлежащи на кралските особи разкриват скритата им история на фона на обществения и политически живот на 20-те, 30-те и 40-те година на предишния век.
През войни, абдикация и дълбоки спорове, фамилията е подложено на невиждано внимание от страна на обществеността. Вижте каква е ролята на тези кралски особи в основаването на английската монархия, каквато я познаваме през днешния ден.

Viasat History съживява историята с увличащи документални излъчвания, един пресен и съвременен взор към историята. ТВ каналът води феновете на странствуване през времето с интелектуални и задълбочени стратегии, които по едно и също време развличат и предизвикат мозъците им. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива секрети от предишното и изяснява по какъв начин то ни дефинира през днешния ден. За цялостната стратегия на канала следете www.viasathistory.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР