През юли 2015 г. австралиецът Мик Фанинг е нападнат акула,

...
През юли 2015 г. австралиецът Мик Фанинг е нападнат акула,
Коментари Харесай

Световният шампион по сърф Мик Фанинг за акулите в „Спасете акулата“ по Viasat Nature


През юли 2015 година австралиецът Мик Фанинг е атакуван акула, тъкмо при присъединяване си в Шампионата от Световната лига по сърф, а моментът е уловен от погледите на хиляди ужасени фенове, които го следят онлайн по малкия екран.
Фанинг е във водите на Джефрис Бей – край източния бряг на Южна Африка - и таман изчаква реда си на стартовата линия, когато изникналата изведнъж акула го атакува.
Сега Мик е пенсиониран сърфист, в случай че такива съществуват изобщо, природозащитник и водещ на новия документален филм в две елементи „ Спасете акулата “. Филмът споделя за пътуването на Мик към превъзмогване на страховитото прекарване и всичко, което е научил за този висш див звяр в следствие.  
Дебютът на „ Спасете акулата “ по в цяла Централна и източна Европа е на 7 юни в 21:05 часа, с което се поставя началото на мини-сезона на акулите по най-зеления канал от ТВ палитрата на Viasat World .  


В „ Спасете акулата “ международният първенец по сърф сплотява сили с водещи експерти в задачата си да изследва методите за запазване на акулите. Сега тези могъщи хищници се оказват изтребваните!
Смята се, че сред 20 и 100 млн. акули биват убивани всяка година вследствие на лов на риба за прилагане на месото и перките им; загуба на местообитания заради замърсяване и нефтени разливи, както и в резултат на (погрешното?) усещане, че са смъртоносни убийци.
За задачите на кино лентата Мик пътува по света, с цел да изследва случаи на спорове сред акули и хора и научава за най-напредналите технологии, които разрешават хората и акулите да съжителстват спокойно и несъмнено. Той също разкрива някои малко известни обстоятелства, заблуди, както и способи тези величествени жители на океаните да бъдат избавени от изгубване.  
Във кино лентата е показана работата на водещи специалисти в региона като Д-р Чарли Хувенеерс, Проф. Колин Симпфендорфер, Д-р Нийл Хамършлаг и известния бранител на акулите Кристина Зенато.
Спасете акулата “ ще бъде излъчен премиерно по в понеделник, 7 юни, и вторник, 8 юни, от 21:05.

Минисезонът на акулите по Viasat Nature включва:

21:05   Спасете акулата, сезон 1, еп. 1 – Понеделник, 7 юни
21:05   Спасете акулата, сезон 1, еп. 2 – Вторник, 8 юни
21:05   Под блокада - Акулите на остров Възнесение - Сряда, 9 юни
21:05   Дългокрила акула - Разрушителят на кораби - Четвъртък, 10 юни
21:05   Брегът на хищниците Петък, 11 юни
15:40   - 19:00 в събота, 12 юни - маратон със „ Спасете акулата “ еп. 1 и 2, „ Дългокрила акула - Разрушителят на кораби “ и „ Брегът на хищниците “

„ Под блокада - Акулите на остров Възнесение “, който дебютира в сряда, 9 юни, от 21:05 ще има повтаряне в събота, 19 юни, от 15:20, както и в сряда, 30 юни, от 20:50.
Остров Възнесение е на 1600 км от най-близкия континент. Огромни плитчини с гигантска риба звук са примамвали хиляди акули към острова от околния океан в продължение на десетилетия. През последните години стотици риболовци, искащи да заловен акула, която може да коства хиляди долари, се стичат на острова. Документалният филм разкрива какво се случва, когато природата излезе от равновесието си поради човешка интервенция.
Мини-сезонът на акулите е по Viasat Nature от 7 юни в 21:05 часа.
Viasat Nature оставя природата да опише личната си вдъхновяваща приказка – красива и изумително жестока. С безапелационни истории от хора, които са очевидци на събитията, от близко, персонално и с доста страст. За цялостната стратегия следете . Следете ни и на
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР