През януари венецуелският президент описа препарата Карвативир - приеман през

...
През януари венецуелският президент описа препарата Карвативир - приеман през
Коментари Харесай

„Фейсбук“ блокира профила на Мадуро заради реклама на билки срещу COVID


През януари венецуелският президент разказа препарата Карвативир - одобряван през устата разтвор с извлек от мащерка, като чудодейно лекарство, което обезврежда ковид без странични резултати. Твърдение, което съгласно лекари, не е научно подкрепено.

„ Facebook “ смъкна видео, в което Мадуро популяризира лекарството, тъй като то нарушава политиката против погрешни изказвания, че " нещо може да подсигурява отбрана от болест с Covid-19 или да подсигурява възобновяване от Covid-19 ".

„ Следваме насоките на СЗО, съгласно които сега няма лекарство, което да лекува вируса “, сподели представителят на „ Facebook “ за Ройтерс.

Заради многократни нарушавания на нашите правила, блокираме страницата за 30 дни, през които тя ще бъде в режим " единствено за четене ".

Във видеото Мадуро споделя, че Карвативир, именуван от него " чудодейните капки " на живелия през 19 в. и разгласен за благословен от католическата черква венецуелски доктор Хосе Грегорио Ернандес, може да се употребяват превантивно и лечебно против ковид.

Администраторите на страницата са били известени за нарушаванията на политиката на „ Facebook “, сподели представителят.

Профилът на Мадуро в обществената платформа за шерване на фотоси „ Инстаграм “, която е благосъстоятелност на „ Facebook “, няма да бъде обиден.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР