През януари в Сърбия ще пристигнат няколко хиляди дози китайска

...
През януари в Сърбия ще пристигнат няколко хиляди дози китайска
Коментари Харесай

Сърбия очаква да получи и китайска ваксина този месец

През януари в Сърбия ще дойдат няколко хиляди дози китайска ваксина срещу ковид, заяви през днешния ден държавният секретар в сръбското министерство на опазването на здравето Мирсад Джерлек, представен от организация Бета, съобщи Българска телеграфна агенция.

С това Сърбия ще стане една от дребното страни, която ще има разполагаем три качествени ваксини от трима разнообразни производители, сподели той.

До края на 2021 година Сърбия ще получи 1,8 милиона дози от имунизацията на Пфайзер/Бионтех и два милиона дози от съветската ваксина Спутник V.

Гражданите ще могат да избират ваксина, само че това ще зависи и от количеството ваксини, с които сега разполага страната, сподели Джерлек.

За да се сътвори групов имунитет е належащо да се имунизират към 3,2 милиона жители, уточни той.

" Оперативният проект за имунизация е в три етапи. Минимумът, който би трябвало да имунизираме, са 1,4 милиона души, оптималният брой или покрай максимума - към три милиона души. Така бихме основали групов имунитет към 80 % и това би било изцяло задоволително да кажем, че сме се освободили от COVID-19 ", сподели Джерлек.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР