През януари се бележи средата на зимата и тогава обикновено

...
През януари се бележи средата на зимата и тогава обикновено
Коментари Харесай

Тези хора мразят студа, ръцете им сменят три цвята

През януари се бележи средата на зимата и тогава нормално са най-ниските температури. За мнозина студа е огромно предизвикателство.

Хората, които не се радват на това време на годината, са тези с заболяването на Рейно.

Състоянието може да засегне до 10 милиона души в Обединеното кралство, предизвиква свиване на кръвоносните съдове в отговор на мраз, стрес и безпокойствие.



Това значи, че малко или никаква кръв не доближава до елементи на тялото -обикновено това са ръцете и краката.

Резултатите от това са много плашещи, защото засегнатата област може да стане бяла, синя и даже жълта. Болестта на Рейно нормално не предизвиква съществени проблеми и постоянно може да се лекуват признаците посредством стопляне.

Има две форми на Рейно - първична и вторична.

Първичната - известна също като заболяването на Рейно - е по-честа със признаци, които нормално се развиват в юношеска възраст и към 20-те години.



Въпреки това, вторичната - известна като феномен на Рейно - нормално се случва заради заболяване като склеродермия. Хората, диагностицирани с вторична болест на Рейно, са по-склонни към затруднения като язви на пръстите или рани.

За Рейчъл Смит заболяването е същински смут.

Пръстите ѝ стават бели, по-късно жълти и най-после стават сини. Изпитва доста болежка, до момента в който още веднъж да усеща ръката си.

„ С ушите е най-тежко. Ако знам, че ще съм на открито и е студено или прохладно, би трябвало наложително да нося шапка, “ споделя тя.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР