През януари федералното правителство на САЩ ще започне да изпраща

...
През януари федералното правителство на САЩ ще започне да изпраща
Коментари Харесай

Правителството на САЩ ще разпрати 500 млн. безплатни Covid теста

През януари федералното държавно управление на Съединени американски щати ще стартира да изпраща гратис комплекти за домашни проби за Covid-19 на всяко домакинство в страната, което изиска подобен. Това съобщи почитан чиновник на администрацията, представен от NBC News.

Белият дом се приготвя да изпрати до 500 милиона комплекта и ще сътвори уеб страница, на който хората да подават своите поръчки. Все още обаче не е конкретизирано какъв брой теста ще може да получи едно домакинство или какъв брой бързи ще бъдат доставките.

Американското държавно управление също по този начин възнамерява да сътвори 20 000 нови пункта за тестване в цялата страна, като първият от тях ще бъде открит в Ню Йорк преди Коледа, сподели служителят.

Тестването за ковид продължава да бъде едно от огромните провокации за Щатите, като през последните дни в медицинските центрове се образуват дълги опашки, а тестванията за домашно прилагане се разпродават прекомерно бързо.

Съединени американски щати изостават от други страни в обезпечаването на налични проби. В някои страни бързите проби се продават за едвам 1 $, до момента в който опаковка от два теста може да коства на потребителите в Съединени американски щати повече от 20 $. По-рано американският президент Джо Байдън подреди на застрахователните компании да покриват разноските за домашни проби, само че потребителите би трябвало да подават молби за задачата и да чакат да им бъдат възобновени суми.

Очаква се по-късно през днешния ден Байдън да произнесе тирада тази зима.
 Омикрон съставлява 73% от инфектираните с COVID-19 в Съединени американски щати
Омикрон съставлява 73% от инфектираните с COVID-19 в Съединени американски щати

Това е голям скок по отношение на оценката от към 12,6% единствено преди седмица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР