През второто тримесечие на текущата година в Естония са продадени

...
През второто тримесечие на текущата година в Естония са продадени
Коментари Харесай

Пазар, който бие рекорди във всички сегменти

През второто тримесечие на настоящата година в Естония са продадени 16 400 недвижими парцела на обща стойност 1.43 милиарда EUR. Това е със 70 млн. EUR повече по отношение на рекордното второ тримесечие на 2006 година, когато общата сума на покупко-продажбите с парцели е била 1.36 милиарда EUR.

През месец май продажбите също регистрираха месечен връх, който беше изключително ослепителен по отношение на предходната година. Цените не престават да регистрират стремглав напредък, въпреки притежателите да вършат отстъпки от офертната стойност.

Рекордни индикатори регистрира и жилищният сегмент. През второто тримесечие на настоящата година са продадени 7800 жилището на обща стойност 638 млн. EUR. Въпреки това броят продажби е към момента на ниски нива по отношение на пика, който е 9500 покупко-продажби регистриран в интервала 2005-2006 гг. Преди 15 години междинната цена, на която са се продавали жилища е била 50 000 EUR, а през днешния ден тя е 80 000 EUR.

През последното десетилетие ползата към естонските парцели от страна на шведи и финландци регистрира двойно намаляване, а на руснаци – четири пъти. Основната причина – възстановява се известността към покупка на парцели в южни страни, на които скандинавците обръщат от ден на ден внимание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР