През втория мандат президентът ще се изяви в друга своя

...
През втория мандат президентът ще се изяви в друга своя
Коментари Харесай

Александър Маринов: Румен Радев няма да воюва, а ще се изяви в друга светлина

През втория мандат президентът ще се изяви в друга своя светлина, която е даже по-силна -, който оказва помощ и работи за значими и устойчиви решения за България. Това съобщи Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет при президента в предаването " Неделя " 150 по БНР.

Той уточни, че Румен Радев остана единственият президент със същото равнище на доверие, с което го стартира. Широкото като качество социална поддръжка не е сюрпризирана по време на президентските избори на първи и втори тур, изясни Маринов.

Той посочи, че в известна степен още от същото може да се види от втория мандат на Румен Радев навън и почтено държание, Той (държавният глава - б.р.) е подобен и няма да се промени, акцентира Маринов.

Според него президентът и евентуалното болшинство в Народното събрание ще бъдат съдружници към избрани основни полезности и позитивни резултати в обществото. Президентът би могъл да има по-голямо въздействие като работи със съидейници по кардинални въпроси. Президентът ще има в ръцете си толкоз власт, колкото му дава конституцията. Нима Бойко Борисов имаше по-малко власт, когато президент бе Росен Плевнелиев , запита ръководителят на Стратегическия съвет при президента.
 Румен Радев след успеха си: Връщането на статуквото на бял кон не се състоя
Румен Радев след успеха си: Връщането на статуквото на бял кон не се състоя

Слоганът " С вас сме " остава мото на президентската двойка

Той уточни, че президентът дал старта на политическата кариера на Кирил Петков и Асен Василев , само че оттам-нататък те поели собствен път. Засега правилата на Политическа партия и на президента съответстват, само че това не значи, че те са едно и също нещо. Политическа партия не е партия на президента , сподели Маринов.

Той не вижда някакви тревожни признаци Политическа партия и новото болшинство да дадат мотиви за неприятно отношение от страна на президента.

Във връзка с с мандата на " Продължаваме промяната ", Маринов съобщи, че това е един ексцентричен метод за водене на договаряния, само че избрали правилен път. Доверието в политиците и партиите доближават до точката на заледяване и би трябвало да се покаже какво оферират и какво залагат партиите. За момента основни разлики няма, има разлики по съответни детайлности. Очевидно е, че ще има много диалози и в едно съглашение за ръководство няма по какъв начин да се реализира цялостно единодушие по всички въпроси. Аз не настоявам, че всичко е толкоз елементарно и безпрепятствено, само че когато се върви към завършване на договарянията, ще са нужни взаимни отстъпки и старания за изглаждане на разликите, разяснява Маринов.

Според него, стига да има здрава ценностна основа, ще има работа за всички. Президентът не е подобен човек, че желае да четка своето его, с цел да се постанова над различен , сподели Александър Маринов.
 Радев загуби стотици хиляди гласове по отношение на 2016 година, пресмята Костадин Костадинов
Радев загуби стотици хиляди гласове по отношение на 2016 година, пресмята Костадин Костадинов

Президентът назначавал хора, предлагани от американското посолство

Той увери, че няма проблем във взаимоотношенията сред президента и Българска социалистическа партия. Различията сред Българска социалистическа партия и една част от управлението на партията не са проблем на президентството. Румен Радев ще работи с всяко управление на Българска социалистическа партия, което е излъчено законно и съблюдава правилата на почитание, добър звук и заобикаля нечестни политически номера, сподели Маринов.

За новата партията в Народното събрание - " Възраждане ", Маринов е на мнение, че " Възраждане " би трябвало да бъдат признателни на президента Радев, че с едно свое решение им дал подтик - решението за зеления документ. Една част от гневните съперници на ограниченията против ковид отишли във " Възраждане ", което им дало подтик, с цел да влязат в Народното събрание. " Възраждане " не е партията, която може да слага условия, а поради отношението от болшинството от хората към техните позиции, сподели още Маринов.
 Росен Плевнелиев се надява Кирил Петков да е като Станишев
Росен Плевнелиев се надява Кирил Петков да е като Станишев

Един министър председател би трябвало да отстоява независимостта от президентската институция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР