Окръжната прокуратура вРусепредаде на съд три лица – Пл.Д. на

...
Окръжната прокуратура вРусепредаде на съд три лица – Пл.Д. на
Коментари Харесай

Прокуратурата в Русе повдигна обвинение на трима души за незаконна търговия

Окръжната прокуратура вРусепредаде на съд три лица – Пл.Д. на 58 години, Й.А. на 60 години, турски жител и Б.А на 48 години за осъществени от тях закононарушения. Те са обвинениза присъединяване в проведена незаконна група, основана за приемане на приходи от незаконна активност, осъществявана на територията на страната без единодушието на притежателите на изключителното право върху търговски марки, като са ги употребявали в комерсиалната си активност без правно съображение, съхранявайки артикули с тези знаци и обозначения, за предлагането им за продажба на пазара.

Нанесените вреди от осъществените закононарушения са на стойност 8416101 лв., оповестяват от прокуратурата.

Престъпната група е работила на територията на градРусе, землището на с. Обретеник, кактои градСофия, от началото на месец януари 2022 година до 12.12.2022 година

В хода на следствието са открити и конфискувани от причинителите парични средства в брой, общо в размер на 40 350 лв. и забележителен брой движимости.

Спрямо всеки от обвинените е избрана мярка за неотклонение „ Парична гаранция “ в размер на 10000 лв. и е наложена възбрана за овакантяване на страната.

Разследването е осъществено от проверяващ служител на реда при Групово дело „ БОП “ при Министерство на вътрешните работи, бранш „ БОП “ – Русе, Разград.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР