През втората половина на седмицата се очакват снеговалежи, силни ветрове

...
През втората половина на седмицата се очакват снеговалежи, силни ветрове
Коментари Харесай

Идва нов циклон, който ще смъкне още температурите

През втората половина на седмицата се чакат снеговалежи, мощни ветрове и ниски температури

Истинската зима продължава да се вихри и в последния ден на седмицата, предава Снеговалежи денем се чакат в северната половина на страната и някои региони към Стара планина, включително и София. Около обяд обаче облаците в някои западни региони ще се раздерат. Валежите ще стартират да понижават и да стопират. Вечерта и през нощта ще превали сняг из Североизтока. Ще духа леден вятър от северозапад, който ще основава чувство за студено време. Иначе температурите в топлата част на деня ще са от 0 до към 5-6 градуса.

В понеделник облачността ще остане забележителна с разкъсвания в западната половина на страната. В хода на деня обаче още веднъж ще се заоблачи на всички места. Северозападният вятър ще се усилва и във вторник ще е с изключително мощни пориви в съвсем цяла Западна и Централна България. На доста места в планините и към тях ще превали сняг, само че преваляванията няма да са продължителни.

До четвъртък дневните температури ще се покачват с градус-два всеки ден, само че сутрините ще са студени със стойности на термометрите в обичайно мразовитите региони до минус 7 – минус 8 градуса.

През втората половина на седмицата още веднъж ще попаднем в обстановка с преминаващ средиземноморски циклон. Очакват се снеговалежи, мощни ветрове и намаляване на температурите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР