През втората половина на 2022 г. търсенето на жилищни кредити

...
През втората половина на 2022 г. търсенето на жилищни кредити
Коментари Харесай

Търсят имоти с ипотека в Гърция

През втората половина на 2022 година търсенето на жилищни заеми в Гърция не отслабва. Това е по този начин, тъй като след дълго мъртвило през предходните години хората се борят да задоволят жилищните си потребности с ниски закрепени лихви, написа Kathimerini.
 
Инвестирането в недвижими парцели се преглежда от гърците като несъмнено леговище по време на интервали на висока инфлация, когато лихвените проценти по депозитите остават покрай нула и изяждат разполагаемия приход. Ето за какво гърците се обръщат към пазара на недвижими парцели, с цел да защитят спестяванията си в дълготраен проект.
 
През юли 2022 година търсенето на ипотечни заеми в Гърция остава на високото равнище от миналата половина на годината, отбелязвайки растеж от 8,3%. Броят на молбите за ипотека се усили от 3600 през юли 2021 година на 3900 през юли 2022 година

С какъв брой нарастнаха парцелите в Гърция

Обемът на новите жилищни заеми, издадени през юли от гръцките банки, се усили от 88 милиона евро през юли 2021 година до 95 милиона евро през юли тази година, отбелязвайки нарастване от 7,9%.

Така през първите седем месеца размерът на ипотечното кредитиране възлиза на €645 млн. по отношение на €438 млн. през януари-юли 2021 г.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР