През уикенда обезателно трябва да посетим Габрово, където започва 24-тото

...
През уикенда обезателно трябва да посетим Габрово, където започва 24-тото
Коментари Харесай

Започва 24-тото Биенале на хумора и сатирата в изкуството!

През уикенда обезателно би трябвало да посетим Габрово, където стартира 24-тото Биенале на хумора и сатирата в изкуството . Тази вечер ще се състои формалното откриване и награждаването на спечелилите. Сред специфичните посетители на церемонията ще бъдат и някои от членовете на интернационалното жури – кураторите Берта Зихел и Васъф Кортун , карикатуристите Марилена Нарди и Чавдар Николов , както и Антон Стайков , съучредител на секция „ Комикс “ в Съюза на българските художници.

Темата на биеналето е „ Измерения на общественото “ . По нея материали са изпратили 649 създатели от цели 69 страни по целия свят! Тези числа демонстрират значимостта на събитието и още един път ни карат да си дадем сметка какъв брой стойностни планове има в България, и то отвън рамките на столицата. За изложбите журито е подбрало 182 произведения на 150 създатели .



Художничката Невена Екимова е приспособила тематиката на биеналето особено за детска аудитория и ще показа творбите си в изложбата „ Град Градина “ през днешния ден от 11:00 часа. „ Паркът на Хумора “ пък е галерия за историята на скулптурния парк към Музея на хумора и сатирата, а в „ Златният Езоп “ ще бъдат показани всички произведения от 1973 до 2017 година, получили огромната премия „ Златен Езоп “.

В събота, също от 11:00 часа, е 18-ата национална среща наддумване Благолаж , чиито тематики тази година са „ Власт “ и „ Пари “ . По-късно денем, от 17:00, ще бъде обещано и началото на Габрово – Карнавал 2019 , с тематика „ Маски горе! “.

Очаква ни цяла поредност от забавни събития, отдадени на изкуството! И те ще продължат чак до 30 септември, по тази причина ще следим  на събитието. 
 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР