През третото тримесечие транспортните компании са превозили повече пътници, но

...
През третото тримесечие транспортните компании са превозили повече пътници, но
Коментари Харесай

Намаляват пътниците на международните превози

През третото тримесечие транспортните компании са превозили повече пасажери, само че на по-кратко разстояние по отношение на същия интервал на предходната година, сочат предварителните данни на Националния статистически институт. Намалението е за сметка на интернационалните транспорти, до момента в който при вътрешните има нарастване. В сметката влиза и градският електротранспорт.

При товарните транспорти статистиците регистрират нарастване с 2.4%, което се дължи на сухопътния превоз, до момента в който при морските транспорти има понижение както на товарите (с 14.2%), по този начин и на изминатото разстояние.

Пътнически превоз
Броят на превозените пасажери от сухопътния превоз през третото тримесечие на 2017 година е 110.543 млн., или с 9.9% повече по отношение на същия интервал на миналата година. Причината е в по-големия брой превозени пасажери при вътрешните транспорти. При автобусния превоз се следи нарастване от 10.5%, до момента в който при железопътния - понижение с 0.2%.
Същевременно осъществената работа (бел. ред. индикатор, който регистрира и дистанцията, на което пасажерите са превозени), бележи спад от 7.5% и доближава 3.343 милиарда пътниккилометра. Намалението се дължи главно на автобусните транспорти, при които е регистриран спад от 8.5% спрямо третото тримесечие на 2016 година

Градският електротранспорт (трамваи, тролейбуси и метро) е превозил общо 65.957 млн. пасажери, или с 16.839 млн. повече. Увеличение е записано при всички типове електротранспорт, като то е най-голямо при тролейбусните и трамвайните транспорти. Извършената работа, измерена в пътниккилометри, също нараства (с 35.2%) вследствие на по-голямото приблизително разстояние, на което са били превозени пасажерите от метрополитена.
Товарен превоз

Между юли и септември се следи растеж както при превозените товари, по този начин и при осъществената работа от товарния сухопътен и воден превоз, сочи сравнението със същия интервал на 2016 година

През третото тримесечие на 2017 година превозените товари от сухопътния превоз са 34.108 млн. т или с 2.4% повече по отношение на година по-рано. Резултатът се дължи на вътрешните транспорти на автомобилния и железопътния превоз. Нараства и междинното транспортно разстояние при интернационалните транспорти.

Превозените товари от водния превоз понижават с 14.2% за година като спад има както при речните, по този начин и при морските транспорти. Извършената работа също понижава с 2.9% заради по-малкото разстояние, на което са били превозени товарите от морския превоз.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР