През тези години, ако има област, в която ЕС и

...
През тези години, ако има област, в която ЕС и
Коментари Харесай

Могерини: В ЕС говорим в един глас, когато става въпрос за външна политика и политика на сигурност

През тези години, в случай че има област, в която Европейски Съюз и нейните страни членки приказват в един глас и работят дружно, това е външната политика и политиката на сигурност.

Това съобщи пред публицисти висшият представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини преди началото на неофициалната среща на министрите на външните работи в НДК в София. Според нея, в случай че не е бил Европейски Съюз с неговата филантропична, димпломатическа, политическа работа, обстановката в доста елементи на света е щяла да бъде доста по-лоша. Тя сподели, че е задоволена от равнището на единение, което потвърждават страните членки в региона на външната политика и политиката на сигурност.

Могерини разяснява и дневния ред на неофициалната среща на външните министри и уточни, че първата точка в дневния ред са Западните Балкани. Министрите ще имат опция да обсъдят тактиката, призната предходната седмица, и да забележим по какъв начин да работим, с цел да засилим европейската вероятност за района, уточни Могерини.

Сред тематиките на неофициалната среща на външните министри е и Сирия. Могерини напомни, че се приготвя конференция за бъдещето на Сирия и района и означи, че филантропичната обстановка там към момента е трагична. Друга тематика през днешния ден е КНДР. Могерини означи, че се следят окуражителни стъпки по време на Олимпийските игри.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР