През тази седмица ще има засилен контрол на скоростта по

...
През тази седмица ще има засилен контрол на скоростта по
Коментари Харесай

От днес до петък снимат за превишена скорост в цяла Германия

През тази седмица ще има засилен надзор на скоростта по пътищата в цяла Германия. Така нареченият маратон с камери се организира в голям брой страни в ЕС, като в петък ще е кулминационната точка му. Някои немски провинции обаче оповестиха, че няма да вземат участие в маратона.

По-конкретно не вземат участие Берлин, Бремен, Долна Саксония, Заарланд и Саксония. За разлика от тях пък провинция Мекленбург Предна-Померания удължи акцията и ще я организира през целия месец.

С тази акция, която се провежда и в други европейски страни, полицията желае да притегли вниманието към казуса с превишената скорост, от една страна, и да окаже напън върху нарушителите на скоростта посредством спомагателни инспекции, от друга.

Въпреки че съществува консенсус, че превишаването на скоростта е огромна заплаха - несъразмерната скорост е една от най-честите аргументи за катастрофи - акциите не се употребяват с високо доверие на всички места. Берлин, да вземем за пример, твърди, че резултатът от предходните акции е бил едвам измерим и е бил стеснен до дните на акцията. Затова те избират да разчитат на надзорен напън през цялата година. Подобни пояснения има и провинция Заарланд.

Опонентите, въпреки това, разчитат на вниманието, провокирано от акцията, и на възпитателния резултат на контрола върху нарушителите на скоростта. Дори немският авто клуб ADAC е позитивно надъхан: съгласно него акции като маратона с камери за надзор на скоростта " способстват за пътната сигурност, защото срещат участниците в придвижването с заплахите от превишаване на скоростта и могат да ги създадат надлежно чувствителни ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР