През тази седмица прокурорите от Апелативна прокуратура – Варна Стефка

...
През тази седмица прокурорите от Апелативна прокуратура – Варна Стефка
Коментари Харесай

Двама прокурори от Апелативна прокуратура – Варна се срещнаха с дванадесетокласници 

През тази седмица прокурорите от Апелативна прокуратура – Варна Стефка Якимова и Станислав Андонов организираха срещи с дванадесетокласници от Варненска комерсиална гимназия. Те разговаряха с учениците за същността на специалността „ прокурор “, за избора да се развиваш професионално точно в тази посока, за отговорностите и отговорностите на прокурорите, както и за компликациите им на професионалното занятие.

Срещите протекоха под формата на полемика с младежите, които демонстрираха знания в региона на правото и ученолюбивост по значими и публично значими тематики. Задаваха доста и разнообразни въпроси на двамата лектори, свързани с съответни обстановки, привлекли техния интерес в всекидневието.

Прокурорите Якимова и Андонов показаха пред тях проблеми от своята работа, разясниха с тях вероятни обстановки за развиване на избрани случаи и ги предизвикаха да мислят като законотворци.
Срещата с учениците беше част от тазгодишното осъществяване на просветителната стратегия „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “, осъществена взаимно от Висш правосъден съвет и Министерство на образованието и науката. На локално равнище тя се реализира благодарение на Регионалното ръководство на образованието и управлението на Варненската комерсиална гимназия „ Георги Стойков Раковски “.

Основни цели на програмата са: обогатяване познанията на учениците по отношение на статута, структурата и функционалностите на правосъдната власт в Република България; образуване на правна просветеност и култура; реализиране на разбираемо и отворено към обществото правораздаване, както и повишение на доверието в правосъдната власт; повишение степента на съблюдаване на законите; предварителна защита на детското принуждение и на детската престъпност; подсилване на междуинституционалното съдействие.
В края на срещите прокурорите от Варненската апелативна прокуратура и учениците си дадоха обещание нови срещи за още по-интересни диалози.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР