През тази последна година никой не би очаквал, че толкова

...
През тази последна година никой не би очаквал, че толкова
Коментари Харесай

Алексис Ципрас в Солун: България и Румъния имат нашата подкрепа за Шенген

През тази последна година никой не би очаквал, че толкоз доста неща ще се трансформират на Балканите. Открива се един общ метод на мисъл и сили, като допринесем за районно съдействие. Това съобщи на конференция министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас след края на четвъртия Съвет за съдействие на високо ниво сред министър председателите на България, Гърция и Румъния и президента на Сърбия.
" През 2014 Юнкер съобщи, че няма да има опция за разширение на Европейски Съюз. Тогава Ангела Меркел придвижи процедурата на Берлин, която разглеждаше връзките на Западните Балкани, само че и изключвайки ги от разговора за уголемение. 2017 бе сложна година за района ", сподели още той.
" През последната година по наша самодейност има смяна на курса на негативните събития на Балканите. През тази година имахме подписването на контракта сред България и Македония, и сполучливо българско председателство Това беше Балканско европредседателство. Благодаря на Бойко Борисов за това. Идеята за Западните Балкани се открои, преди година това беше неизбежно. Дава се една нова вероятност ", добави Ципрас.
" Всички имаме възприятието, че Сърбия е член на нашето европейско семейство, нещо което доста скоро ще стане. България и Румъния имат нашата поддръжка за Шенген. И двете страни са изпълнили критериите си. Имахме диалози и за сесията 16 +1, която ще се състои в София. Разговаряхме за австрийското председателство и идващото румънско. Имахме диалози и за миграцията ", приключи Алексис Ципрас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР