През тази година военни в Иран не са извършили нито

...
През тази година военни в Иран не са извършили нито
Коментари Харесай

Иран спряха да провокират САЩ



През тази година военни в Иран не са направили нито една провокация против американски кораби. Това съобщи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, представен от ТАСС.

От Пентагона оповестиха, че от края на лятото на 2017 година случаите на рисково доближаване сред ирански кораби и американски кораби в Персийкия залив са били прекъснати. Тръмп разгласи, че това е и информацията на Военноморски сили на Съединени американски щати.

„ Иранските провокации против военни кораби на Съединени американски щати. През 2015 година - 22 случая, през 2016 г.- 36 случая, през 2017 година - 14 случая, през 2018 година - 0 случая “, съобщи Тръмп в Twitter.

От Съединени американски щати към този момент оповестиха, че предишните дейности на ирански кораби са били в нарушаване с интернационалното право.

Тръмп към този момент е заявявал, че ще поддържа решителни дейности на американските кораби в случаи, в които Иран нарушава свободата на корабоплаването.

Президентът на Съединени американски щати към този момент изтегли страната си от съглашението за нуклеарната стратегия на Иран. Това върна напрежението сред двете страни, като в Иран желаят спомагателни гаранции от Европейски Съюз.

Тръмп счита, че страната не съблюдава задълженият си по съглашението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР