През тази година в Стара Загора ще бъдат стартирани няколко

...
През тази година в Стара Загора ще бъдат стартирани няколко
Коментари Харесай

Няколко европейски финансови процедури за Стара Загора стартират през 2024 г.

През тази година в Стара Загора ще бъдат стартирани няколко европейски финансиращи процедури. Това стана ясно от думите на зам.-регионалния министър Ангелина Бонева, която взе участие онлайн в третото събитие в границите на европейския план „ Преход на опциите “, състояло се в Стара Загора.

Тя добави, че през 2024 година Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) възнамерява процедура за енергийно възобновяване, която ще даде опция с изключение на да се спести сила, хората да живеят в по-комфортна среда, градовете да бъдат облагородени, а популацията да икономисва средства.

Около средата на годината се чака да бъда стартирана стратегия за поддръжка на дребните и междинните предприятия, а до края на годината – за логистични паркове и зони в трите района. До края на годината би трябвало да бъде препоръчана и процедура за огромните предприятия в района.

Трябва да подкрепим заетостта в района, а нови стопански благоприятни условия би трябвало да се основават редом с всичко, което се случва като акомодация “.

Бонева разяснява, че Стара Загора в предходен интервал беше измежду отличниците в усвояването на европейски средства.

По думите ѝ задачата е процедурите да се приспособяват към потребностите, които имат районите.

Съфинансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и отзиви обаче принадлежат напълно на техния(ите) автор(и) и не отразяват безусловно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската комисия. За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито Европейската комисия.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР