През тази година едно от големите събития безспорно беше развоят

...
През тази година едно от големите събития безспорно беше развоят
Коментари Харесай

Адв. Величкова, секретар на Инициативния комитет на проекта на Васил Божков: Повечето депутати в следващия парламент ще са от наша партия

През тази година едно от огромните събития несъмнено беше развоят на нещата към Васил Божков. След като му бяха повдигнати редица обвинявания, той се откри в Дубай и с редица свои изказвания в обществените мрежи провокира публичното внимание. А в средата на юни, Божков на план " Българско лято " - като политическа опция на ръководещото статукво в България.
беседва със секретаря на Инициативния комитет на " Българско лято " юрист Весела Величкова - за бъдещите планове на Васил Божков и вероятността пред плана.
Лицето на " Българско лято " е господин Васил Божков., че е давал рушвет на Бойко Борисов и Владислав Горанов. Каква съгласно Вас следва да е присъдата на един неутрален съд, в случай че това е правилно, както за господин Борисов и господин Горанов, по този начин и за господин Божков?
Не съм съгласна с по този начин дефинираната подготовка на действията във въпроса Ви. За мен не става дума за закононарушения по глава 8 раздел IV от Наказателен кодекс, а точно рушвет било то по главния състав или квалифицираните случаи на рушвет. Съгласно на господин Божков за случилото се, който роман се поддържа и от събитията, на които всички ние станахме очевидци, а точно невижданото покачване на голям брой обвинявания, унищожаването на бизнеса му, гонене на всички свързани с господин Божков лица, изземване на сбирката му и задействане на цялата държавна машина против него, съгласно мен действието следва да се квалифицира като изнудване, посредством сломяване на волята на господин Божков чрез осъществяването на незаконни дейности против него. На всекидневен език тези дейности могат да се дефинират като държавен рекет.
Защо вярвате, че референдумите по значими публични въпроси биха били лекуване за политическата ни система, откакто видяхме Brexit?
Първо, по този начин както ми задавате въпроса, се прави намек, че решението на жителите Англия да изоставен Европейски Съюз е неверно, а това занапред ще се открива. Мое персонално мнение е, че решението е безусловно вярно. Имам доводи в поддръжка на това. Част от тях са, че посредством излизането от Европейски Съюз Англия се оправя с миграционния поток, на който е била подложена. Освен това Англия е измежду чистите донори, т.е парите в бюджета на Европейски Съюз, който е внасяла, са доста повече от колкото е получавала, а това е финансово неизгодно. В тази връзка желая да отбележа, че не съм против Европейски Съюз, по скоро желая да заявя, че с цел да стане по- мощен и по-стабилен, е належащо още веднъж да се прегледат съществени правила.
По въпроса с референдумите би трябвало да се следва сполучливия швейцарски модел. При провеждането на допитване ще се вършат разяснителна акция. Информираността ще помогне на обществото да взима верни решение. Ако приказваме за подготвеност, този аргумент е неплатежоспособен, тъй като щом жителите са задоволително способени да могат да избират кой да ги ръководи, са задоволително способени и да взимат решения сложени за гласоподаване посредством референдум.
Какви са целите на " Българско лято "?
Приоритетите на " Българско лято " са разказани в интернет страницата на плана. Приканвам всички тези, които желаят смяна и желаят просперитета на България да се срещнат с тях. Основната ни цел е основаване на интензивно държавно управление, което да даде опция и да въодушеви самостоятелното развиване и персоналната отговорност на всеки жител, следвайки правилата на директната народна власт и върховенството на закона.
Как отговаряте на обвиняванията, че Божков финансира митингите?
Нямам персонална информация дали това е правилно или не. Българският народ излезе да стачкува против ръководещата " хунта " и в своята многочисленост и безотказност сподели увереност и мощ. Слухът, че господин Божков е забъркан във финансиране на митингите, беше пуснат в общественото пространство от властимащите, в опит да обезценят протестните дейности. Подтекстът на внушението беше личностна война, а не публично неодобрение.
С кого бихте били подготвени да играете дружно за идващия парламент?
Не считам, че ще се постанова съдружно обединяване. Още не сме основали партията, към този момент съществуваме в идеологически план и към този момент се употребяваме с голямо утвърждение от страна на стотици хиляди жители и на бизнеса. Считам, че преобладаващата част от депутатите в идващото Народно заседание ще бъдат представители на наша партия.
Ще се върне ли господин Божков у нас и завел ли е дело към този момент против България?
Господин Божков е отвън страната по насила. Срещу него има скалъпени много обвинявания. В основата си те целят с изключение на дискредитиране и завладяването на неговите бизнеси. Личното ми мнение е, че нито едно от обвиняванията няма да издържи в съда, стига тези, които сега са на власт да са се трансформирали в елементарни жители. Това е момента, в който господин Божков ще се върне. Г-н Божков развива от над 30 години сполучлив бизнес в България и допускам неведнъж е имал опцията да заживее, където пожелае отвън страната. Фактът, че не го е направил – демонстрира, че обича България. Проектът " Българско лято " е следващото доказателство за това. Без да чака каквито и да е политически дивиденти, без да има каквито и да е политически упоритости, без да жали старания и средства, той основава план, който дава късмет за рестарт на системата, което е в общо богатство на всички българи.
Дела ще има. Това е повече от несъмнено. Всеки един, който е ограбен заслужава да получи отмъщение. Докато противоправните практики не се преустановят, българските данъкоплатци ще продължат да заплащат за грешките на ръководещите от личните си джобове.
Адвокат Весела Величкова приключва с отличие Нов български университет през 2011 година. Започва кариерата си като юрист. Работи като юрист в интернационална неправителствена организация. Член на Софийска адвокатска гилдия от 2016 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР